avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poprire pe pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poprire pe pensie

Dupa revizuire mi-a scazut pensia si conform HG1/2011 pe parcursul anului 2011 am primit cuantumul din decembrie 2010 urmand ca din aprilie 2012 sa restituim diferenta. Conform Codului de procedura civila si Cod. Muncii au drept de proprire pe venit net de 1/3 .Intrebarea mea este daca sotia nu are loc de munca si avem rate la banci plus cheltuielile de fiecare luna ( telefon, gaz, curent etc ) se ia in calculul de 1/3 ???
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:14, 20 Martie 2012
Cheltuielile nu se iau in calcul, se va pune poprire pe 1/3 din venit.
Multumesc pentru raspuns. Undeva am citit ca se cumuleaza cheltuielile daca poti dovedi cu acte.Daca din suma ramasa nu pot supravietui 2 persoane ce este de facut? Intram in greva foamei??????
Poprirea se infiinteaza cu respectarea prevederilor art. 409 Cod procedura civila. Nu exista prevedere legala in sensul mentionat de dvs. Incercati sa nu va mai suparati aici, nu suntem noi artizanii acestui act normativ de nepretuit cum este OUG nr. 1/2011.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu magdalenacucu magdalenacucu Buna ziua, Se poate face porire pe salariu fara acceptul salaritului ? Cat este cota maxima de poprire din salariu? (vezi toată discuția)
Proprire pe salariu andr33apn andr33apn Buna ziua, Am primit o adresa de instiintare a propririi pentru un angajat al nostru, emisa de un executor judecatoresc, dar care are ca titlu executoriu un ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie mahatma4g mahatma4g Buna ziua. In cadrul jobului ma confrunt cu o situatie si poate exista cineva sa ma directioneze ce pot sa fac. O persoana are o pensie. Din cauza unor amenzi ... (vezi toată discuția)