buna seara!problema mea este urmatoarea:in anul 2001 impreuna cu viitorul meu sot am decis sa cumparam un teren si sa ridicam o casa.Avand in vedere ca lucram in strainatate,nu am putut fi prezenti la cumpararea terenului si s-a ocupat de toate soacra mea,punand ca proprietar doar pe sotul meu,atunci nefiind inca casatoriti.Au inceput lucrarile cu casa,s-a ridicat un prim nivel si in 2003 dupa nunta s-a mai ridicat altul.cum ar trebui sa procedez sa fiu si eu pe acte la pamant si casa?!ce solutii am acum cu Noul Cod Civil?mi s-a recomandat o declaratie de recunoastere din partea sotului meu:ce parere aveti?sau se poate face vanzare-cumparare intre soti?bineinteles as dori ceva irevocabil!va multumesc mult A.R
Conventiile matrimoniale sub Sanctiunea nulitatii absolute se incheie in forma autentica. Aceste conventii se inscriu si in Registrul de Conventii MTrimoniale care se tine in format electronic la nivel national precum i la cartea funciara.
@mirela741, daca tot te-ai straduit sa indrumi pe cineva in materia conventiei matrimoniale invocand dispozitiile NCC, de ce trebuia sa te referi si la "Sanctiunea nulitatii:? Ce are gara cu autogara?
@tudorioan ma refeream la faptul ca userul a intrebat daca aceste conventii se fac la notar! si am spus ca aceste conventii sub sanctiunea nulitatii absolute trebuie incheiate in forma autentica la notar! cred ca ar fi bine sa ramaneti la gara...