avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrebare tehnica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrebare tehnica

As dori sa aflu,daca poate cineva sa imi spuna,raspunsul la urmatoarea chestiune: daca intr-un bloc de 4 etaje vecinii de la etajele 1,3 si 4 sunt debransati si doar cei de la etajul 2 sunt bransati inca dar nu deschid repartitoarele (sunt pe zero),e corect sa plateasca acea caldura de pe tevi doar cei de la etajele 1 si 2?Administratorul spune ca la etajul 3 nu intra caldura pe tevi si nu ii pune la plata,nu s-a putut verifica asta deoarece ei nu locuiesc acolo,este adevarat ca in aceasta situatie caldura de pe tevi urca doar pana la etajul 2 inclusiv?
In plus,daca si cei de la etajul 2 se debranseaza (toata coloana e debransata) mai urca agentul termic pe acele tevi sau trebuiesc taiate de jos ca sa nu mai se plateasca aceasta caldura?Este vorba de sume mari (120-150 RON) in conditiile in care caldura s-a dat din cand in cand cu pauze foarte mari.
Va multumesc anticipat si va salut cu respect
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 11:54, 18 Martie 2012
presupunem ca instalatia comuna a fost inchisa la nivelul etajului 2, caz in care este corecta metoda de distribuire a consumurilor. daca izolati tevile ce va traverseaza apartamentul nu mai puteti fi obligat la plata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pierderi de caldura la bloc / lege maruis maruis Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare (lege) legata de calculul (distribuirea) pierderilor de caldura pentru o scara de bloc. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos ... Petre Corina Petre Corina Buna ziua, As avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos sa ma ajutati: Cum se imparte factura la caldura intre apartamentele ramase bransate si cele ... (vezi toată discuția)