avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire transferabila in functie de administrator
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire transferabila in functie de administrator

O poprire de cont, exclusiv pe persoana fizica, se poate extinde la un srl daca administratorul are respectiva poprire pe pers. fizica? De asemenea, se poate incepe o executare silita la o firma noua daca administratorul a avut datorii ramase neachitate pe alta firma in trecut?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: destela , utilizator 21:53, 19 Martie 2012
Patrimoniul persoanei fizice este distinct de patrimoniul persoanei juridice. Este posibil sa va popreasca banii pe care ii primiti in baza mandatului de administrator sau pe dividende ce vi se cuvin in calitate de asociat.
Nu se pot pune poprire pe incasarile societatii pentru datoriile pe care le inregistati ca persoana fizica
1. Nu se poate pune poprire pe srl daca administratorul are datorii ca pf. Dar se poate pune poprire pe veniturile lui realizate la acel srl.

2. Se poate daca: 50% din personalul angajat a fost si la cealalta firma, SAU 50% din furnizorii si clientii firmei au fost si la cealalta ( si mai sunt inca 2 conditii pe care nu le mai stiu, dar sunt tot cu SAU, nu cumulative. Asta inseamna ca daca oricare din conditii e indeplinita, e posibil sa fie executata si firma noua).
Va multumesc pentru raspunsuri! Cel mai bun sfat din lume pentru pj este sa-si ia cel mai bun contabil! Un contabil neglijent = inchisoare si faliment. De la administrator de firma la infractor este cat ai pocni din degete. Intr-o firma nu ai dreptul la multi pasi gresiti.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
destela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont ralucutza mica ralucutza mica Am o datorie ca persoana fizica (impozitul plus o suma mare de dobanzi si penalitati) pentru care am primit o somatie si instiintare de poprire cont. In ... (vezi toată discuția)
Trecerea de pe persoana juridica pe persoana fizica andra7 andra7 Cum pot sa fac trecerea de la pers juridica la pers fizica pentru a vinde un site ? (domeniul, siteul sunt facute pe firma)... (vezi toată discuția)
Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)