avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fond funciar-hotarare ce tine loc de act de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fond funciar-hotarare ce tine loc de act de vanzare cumparare?

Buna ziua! Am o mare problema juridica. Am incheiat o "conventie", un antecontract de vanzare cumparare , conventie ce nu este datata, iar partile nu au fixat un termen pana la care sa se incheie actul autentic;promitentul vanzator nu era proprietar, ci a vandut din cota parte de teren ce i se cuvenea ca mostenire de la autorul sau. Intrebarea pe care mi-o pun este: 1.se poate formula o actiune prin care sa se solicite pronuntarea unei hotarari ce tine loc de act de vanzare cumparare? cumparatorul a intrat in posesia terenului de la data incheierii actului, fiind indeplinite conditiile intreruperii cursului prescriptiei.
2. Cumparatorul a fost pus in posesia de Comisia Locala de FF asupra terenului cumparat, s-a incheiat proces verbal de punere in posesie, cu schite anexe, si Primaria i-a eliberat acestuia autorizatie de constructie si certificat de urbanism, pe terenul respectiv construindu-si o casa. urmare solicitarii relatiilor, primaria comunica faptul ca respectivul cumparator figureaza in Registrul Agricol doar cu o casa , fara a detine nici o suprafata de teren.
Se poate formula o actiune prin care sa fie obligata Comisia Locala de FF sa intocmeasca documentatia si sa solicite Comisiei Judetene de FF emiterea titlului de prop pe numele cumparatorului terenului?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:57, 18 Martie 2012
Ce treaba are comisia locala/judeteana cu conventia dintre doua persoane particulare?

In ceea ce priveste posibilitatea de a va adresa instantei, da. Daca terenul se afla in patrimoniul celui cu care ati incheiat antecontractul de v/c, puteti obtine o sentinta favorabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestatie tabulara vladvlad vladvlad Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru o suprafata de teren, intrand totodata si in posesia acestui teren. Promitentul vanzator a dobandit ... (vezi toată discuția)
Acte necesare la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare ... Gelu222 Gelu222 Acte necesare la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare Bună ziua, Aș avea rugămintea să-mi spuneți și mie unde anume găsesc ce acte ... (vezi toată discuția)
Doua pv de punere in posesie pt aceeasi suprafata de teren. Gelu222 Gelu222 Doua PV de punere in posesie pt aceeasi suprafata de teren Buna ziua, Pot exista doua pv de punere in posesie, pentru aceeasi suprafata de teren ? Un PV ... (vezi toată discuția)