avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... castig la discriminare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

castig la discriminare

In urma unei plangeri la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii am obtinut un avertisment.
Avocata spune ca as putea cere la Tribunal daune de la fostul angajator cu acest averisment.
Din experienta dvs. ce parere aveti pot obtine daune?
Fostul angajator contesta la Curtea de Apel si cere anularea acestui act. Mie mi se pare ca ma hartuieste din plin.
ca sa vui se acorde daune morale este foarte dificl in Romania. totusi, puteti incerca, mai ales ca este cscutita de taxa de timbru. avertismentul este doar un inceput, trebuie cu mult mai mult: probarea unui prejudiciu, justificarea cuantificarii legatura de cauzalitate.

in ce priveste recursul la Curtea de apel nu aveti nici o sansa deoarece este dreptul lor legal.
Multumesc frumos din inima. Asa este, este dreptul lor. Insa m-au chemat si pe mie ca parat. Asta inseamna alti bani, iar avocat. Viata grea.
Multumesc.
Nu este vorba despre hartuire ... liberul acces la justitie este un principiu constitutional ... faptul ca o persoana ataca in justitie un act emis de o autoritate publica nu constituie hartuire ...
Insa m-au chemat si pe mie ca parat. Asta inseamna alti bani, iar avocat.


Am inteles ca fostul d-voastra angajator a primit avertisment de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si ca angajatorul contesta aceasta hotarare si solicita anularea ei.
Ceea ce nu am inteles este de ce sunteti d-voastra parat?
Ati sesizat Consiliul si nu puteti fi chemat in judecata pentru hotararea emisa de Colegiul Director. Aceasta hotarare se poate ataca la instanta de contencios administrativ potrivit legii.
da asa credeam si eu, dar se pare ca asa se procedeaaza. conform Legii(!) sunt si eu chemata ca parat si am primit si citatie in acest sens.
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Impotriva cui formulez recursul? LOREDANITA LOREDANITA Buna ziua In urma unei sesizari facute de catre mine la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii(CNCD) am obtinut o hotarare prin care persoana care ... (vezi toată discuția)
Hotarare consiliul national pentru combaterea discriminarii dana manea dana manea Unde se poate ataca o hotarare emisa de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii? La Curtea de Apel Bucuresti-Sectia Contencios Administrativ? (vezi toată discuția)
Proces pe rol cu angajatorul ContSters82334 ContSters82334 Buna ziua, As dori sa aflu care este rolul Consiliului Natioanal al Discriminarii !!! in procesul meu cu angajatorul.Am ajuns la al 6 lea termen, avocatul ... (vezi toată discuția)