As dori sa aflu care este rolul Consiliului Natioanal al Discriminarii !!! in procesul meu cu angajatorul.Am ajuns la al 6 lea termen, avocatul paratei se prezinta din doua in doua sedinte, pe tura unei singure judecatoare cu care cred ca este intr-o relatie buna, a evitat de trei ori pana acum tura celeilalte judecatoare, iar la ultimul termen, desi nu s-au mai depus probe, fiind vorba de discriminare la locul de munca, judecatoarea a dat un nou termen pentru a cita un membru de la Consiliul National al Discriminarii care nu stiu ce influenta poate sa aiba in proces si m-ai ales ca tocmai acum l-au citat cand putea fi citat de acum doua termene.
Sunt 2 posibilitati:
1) instanta poate constata daca ati facut deja o cerere catre CNCD prin care sa cereti sa fie solutionata investigarea, constatarea si sanctionarea unui fapt de discriminare, insa in acest caz trebuia deja depusa la dosar.
2) instanta poate cere sa se pronunte CNCD daca fapta poate fi considerata discrimnare si astfel sa solutioneze cazul d-voastra.
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii este autoritatea de stat autonoma, sub control parlamentar, care isi desfasoara activitatea in domeniul discriminarii.
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii este autoritatea de stat autonoma, sub control parlamentar, care isi desfasoara activitatea in domeniul discriminarii.
Este garant al respectarii si aplicarii principiului nediscriminarii, in conformitate cu legislatia interna in vigoare si cu documentele internationale la care Romania este parte.
Dvs aveti obligatia sa dovedti existenta faptelor de discriminare, iar persoana pe care o acuzati are obligatia sa dovedeasca ca acestea nu constituie discriminare.