avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesiune

am facut succesiunea dupa ambii parinti,suntem 4 mostenitori si am mostenit o locuinta la curte cu 4 camere,ne-am inteles sa luam fiecare cate una,am fost toti de acord sa facem divizarea sa ne facem fiecare act de propietate pe ce ni se cuvine,am facut divizarea iar acum cand trebuia sa mergem la notar sa legalizam unul din frati nu vrea sa mai semneze cu toate ca a fost de acord la inceput,el nu locuieste la aceasta adresa,toate cheltuielile le-am suportat eu,putem semna la notar doar 3 frati?fara unul?daca nu...ce putem face sa ne separam?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:43, 21 Martie 2012
Nu puttei ! Procedura la notar este una amiabila! Trebuie sa va adresati instantei.
mirela741 a scris:

Nu puttei ! Procedura la notar este una amiabila! Trebuie sa va adresati instantei.

De fapt, in fata notarului public cand partile se infatiseaza cu o problema, fie si in materia succesiunii, nu inseamna neaaparat ca este o cale amiabila. Calea amiabila se poate considera facuta prin mediere, asa cum se prevede in legea care reglementeaza aceste lucruri si nu numai atat. La instanta poate apela partea care nu nu este multumita de situatia in care notarul public nu a putut incheia si autentifica un act, convenit in prealabil intre partile interesate.

@Tudorioan mai studiati Legea36/1995.
Procedura succesorala pe cale notariala este una amiabila, atunci cand succesibilii se inteleg, nu si contesta drepturile sau calitatea de succesibil de asemenea procedura succesorala pe cale notariala si deci in consecinta amiabila, se poate suspend a atunci cand
- au trecut 6 luni de la sesizarea cu ounerea pe rol a dosarului succesiunii si niciunul din succesibili nu s a prezentat pentru a finaliza succesiunea
- cand succesibilii isi contesta drepturile, calitatea si intinderea masei succesorale
- cand unul din succesibili se prezinta la notarul competent in a dezbate succesiunea si face dovada ca s a adresat instantei prezentand certificatul de grefa!
Pana la aparitia medierii, procedura necontencioasa notariala era singura amiabila!

La ceea ce faceti dvs referire se numeste incheire de respingere a unui act . Cel ce face plangere impotriva incheierii de respingere data de notar la incheierea unui act solicitat de parti se poate adresa instantei care va putea da o hotarare in care fie va admite incheierea de respingere data de notar fie va da o hotarare care va fi communicate notarului cu felul in care se va intocmi actul, obligand notarul la inchierea acestuia. Actele notariale sunt supuse controlului judecatoresc.

Sa nu confundam lucrurile!
buna ziu,am primit rasp.d-vstra,multumesc,cel care refuza sa semneze la notar divizarea nu vrea pt ca...lui nu-i trebuie,nu ca nu e multumit cu imparteala,cand am pornit sa facem cadastru si ce mai era nevoie a fost de acord acum ca trebuie finalizat nu mai vrea ca sa ne faca noua probleme,el nu locuieste in acest imobil si nu plateste financiar,noi ceilalti 3 frati vrem divizarea....,ce facem in cazul acesta?
Va adresati instantei! Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marius_dutu marius_dutu Buna ziua, am urmatoarea nelamurire, in aprilie 2008 a murit soacra mea , iar in februarie 2011 a murit si socrul meu. Urmasii lor sunt sotia mea si ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez legal ? vioricaiulia vioricaiulia Sint singurul mostenitor a unui apartament, alaturi de fratele meu, in urma decesului unei matusi. Tergiverseaza succesiunea si nu stiu de ... (vezi toată discuția)
Succesiune tibyste 1234 tibyste 1234 Buna ziua, referitor la o succesiune dintre 2 mostenitori legali, la care doar unul doreste sa o faca.Exista o posibilitate legala sa il obligi pe cel ce nu ... (vezi toată discuția)