Am fost prins la un supermarket luand ceva fara sa platesc si cei de la paza m-au pus sa platesc produsele de 5 ori . Este legal ? Ar fi in interesul lor sa faca o sesizare tinand cont ca mi-au cerut banii de 5 ori ? Si cand spun interes ma gandesc la cel legal.Ei ar putea avea probleme in urma acestei taxari ? Am si bonul de casa in care e trecut fiecare produs de 5 ori.
Doresc sa stiu daca exista sau nu o sesizare la politie. Este vreo problema daca merg direct la ei la sectie si intreb? In cazul in care acea sesizare nu a fost facuta risc ceva ? Imi vor pune intrebari suplimentare sau imi vor da pur si simplu un raspuns la intrebarea mea ? Cat de repede ajung aceste sesizari la cei ce se ocupa de relatiile cu publicul ?
Avand in vedere ca mai toate supermarket-urile au si camere de luat vederi, in cazul in care faceti o plangere, la fel de bine pot sustine si ei, ca ati furat (art.209 - furt calificat (e) cod penal) si cine stie ce turnura poate lua evenimentul neplacut prin care ati trecut.
Nu este normal sa platiti un produs decat odata si "sanctiunea" care va fost aplicata de catre supermarket-ul cu pricina nu este decat un abuz.
Impunerea de 5 ori contravaloarea bunurilor sustrase este abuziva
Politia nu raspunde la intrebari
pentru a va interesa oficial este necesar a formula o cerere/plangere oficiala,fata de care politia are obligatia sa va raspunda in terMen de 30 de zile
Pentru a lamuri problema ar trebui sa platiti un avocat care sa se informeze direct de la directorul magazinului.
Daca mergeti la politie va autodenuntati.
Adica fapta comisa se numeste furt,iar organele de ancheta penala sesizate va vor audia si foarte probabil veti fi pus sub acuzatie.
Veti plati apoi o amenda administrativa de 700 lei sau mai mult...
Eu nu doresc sa depun nici o plangere . Vreau doar sa stiu daca faptul ca m-au taxat de 5 ori, adica au produs un abuz cum spuneti si dumneavoastra este un factor decisiv in nesesizarea politie.
Poate sa-mi raspunda cineva si la celelalte intrebari din postul meu ?
consider că răspunsurile precedente ar trebui să fie suficiente pentru a vă lămuri. totuși:
1. nu se pune problema al cui e interesul în eventuala plângerea formulată de supermarket după ce v-au cerut plata încincită, problema se pune Cine va suferi mai mult de pe urma acelei plângeri? vă spun eu, fix dvs. asta deoarece ei au comis un abuz, după cum spunea cineva mai devreme, iar dvs ați comis o infracțiune sancționată cu închisoarea.
2. nu există nicio sesizare, dacă exista sesizare trebuia să dați cu subsemnatul pe la poliție
3.dacă mergeți la secție și vă autodenunțați, pentru că asta veți face, va trebui , iarăși, să dați cu subsemnatu'
4.dacă n-a fost făcută nicio sesizare nu riscați nimic
la restul nu mai răspund pentru că n-are rost, sunt prea mult variabile
Sfatul meu sincer, e s-o lăsați așa dacă nu aveți nevoie de dosar penal, și altă dată fiți mai...''atent''