avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nelamurire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nelamurire

Am fost prins la un supermarket luand ceva fara sa platesc si cei de la paza m-au pus sa platesc produsele de 5 ori . Este legal ? Ar fi in interesul lor sa faca o sesizare tinand cont ca mi-au cerut banii de 5 ori ? Si cand spun interes ma gandesc la cel legal.Ei ar putea avea probleme in urma acestei taxari ? Am si bonul de casa in care e trecut fiecare produs de 5 ori.

Doresc sa stiu daca exista sau nu o sesizare la politie. Este vreo problema daca merg direct la ei la sectie si intreb? In cazul in care acea sesizare nu a fost facuta risc ceva ? Imi vor pune intrebari suplimentare sau imi vor da pur si simplu un raspuns la intrebarea mea ? Cat de repede ajung aceste sesizari la cei ce se ocupa de relatiile cu publicul ?
Alta data nu va mai exista asta e clar, macar am invatat ceva din toata experienta asta.

In mod normal daca se face o sesizare , in cat timp esti chemat la sectie sa dai declaratie ?
Depinde de mai multi factori cum ar fi: incarcarea cu dosare a sectiei respective de politie, de cat de insistent este avocatul sau partea care a depus plangerea, de ce probe au la dosar, de cat de mult au ramas in urma politistii cu dosarele la care infractiunile sunt aproape de prescriere, etc.

Daca va referiti la sesizarea pe care ar face-o supermarketul, cred ca mai trebuie avut in vedere si daca ati fost legitimat si ei cunosc datele personale.In cazul in care fac sesizare la politie si depun doar caseta de la camerele de luat vederi dar fara datele de identificare nu mai asteptati niciodata sa fiti chemat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket ContSters159828 ContSters159828 acum 2 luni ca multa parere de rau si rusine marturisesc ca am incercat sa fur dintr-un supermarket un sampon in valoare de 12 ron. la casa am platit celelalte ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket David111111 David111111 Buna ziua, am fost prins furand din supermarket o baterie in valoare de 12 lei. Mi s-a dat optiunea sa platesc produsul si o contraventie de 150 de lei, bani ... (vezi toată discuția)
Furt supemarket - amenda administrativa bogdan_i_metro bogdan_i_metro Anul trecut in toamna, mai exact in noiembrie am fost prins in supermarket furand si mai exact un mouse wireless de vreo 120RON. Mi s-a facut un formular de ... (vezi toată discuția)