avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Mesaje Subliminale
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Mesaje Subliminale

Buna ziua as avea o intrebare daca se poate doresc sa construiesc mai multe spoturi publicitare online in principal si as dori sa folosesc in ele si mesaje subliminale.De la semnale intermintente la scris mic la desene care sa sugereze achizitia unui anumit produs.
In ce conditii pot face asta legal
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 04:03, 20 Martie 2012
Va multumesc pentru deranj

Stimata doamna eu am citit de la articolul 64 pana la 80 (Asigurarea informării corecte şi a pluralismului)
As mai avea o intrebare CNA-ul controleaza si site-urile de pe internet este vorba de reclama doar in acest domeniu fara radio sau televiziune.

Intreb pentru ca uitandu-ma la atributiile CNA-ului am vazut ca se refera la radio si televiziune.
A intrat si internetul in atributiile CNA?
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
szaby_n, utilizator
Legea nr.148 din 26 iulie 2000 privind publicitatea, modificata.
Art. 5. - Publicitatea trebuie sa fie decenta, corecta si sa fie elaborata in spiritul responsabilitatii sociale. (ceea ce am vazut pe site nu e)
Art. 6. - Se interzice publicitatea care:
a) abrogat
b) este subliminala;
c) prejudiciaza respectul pentru demnitatea umana si morala publica;
d) include discriminari bazate pe rasa, sex, limba, origine, origine sociala, identitate etnica sau nationalitate;
e) atenteaza la convingerile religioase sau politice;
f) aduce prejudicii imaginii, onoarei, demnitatii si vietii particulare a persoanelor;
g) exploateaza superstitiile, credulitatea sau frica persoanelor;
h) prejudiciaza securitatea persoanelor sau incita la violenta;
i) incurajeaza un comportament care prejudiciaza mediul inconjurator;
j) favorizeaza comercializarea unor bunuri sau servicii care sunt produse ori distribuite contrar prevederilor legale.

Am lasat tot articolul sa vedeti singur cam cate litere incalca ideea aceea.

Opinia mea este ca orice lucru trebuie sa aiba o limita. De bun simt, in primul rand. Fuga disperata dupa bani a transformat societatea romaneasca intr-un avorton si a generat monstri din punct de vedere moral. Inca putin si vom ajunge si noi ca si americanii, o societate fara valori si fara morala. De ce credeti ca legea este extrem de punitiva in SUA? Din cauza exceselor si a lipsei de morala. Acolo, "in tara celor liberi", exista riscul major ca, daca faci contact vizual nevinovat cu o femeie pe strada, sa fii deferit justititei pentru hartuire. Cred ca multe state traditionaliste musulmane sunt mai libere decat SUA la ora actuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea publicitatii si a audiovizualului alfiyagerdt alfiyagerdt Buna ziua!Am si eu doua probleme pentru care solicit cateva sfaturi O anumita revista a prezezentat pe mai multe posturi tv, doua spoturi publicitare. In ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o plangere impotriva unui ziar local online sa tina minte! Cristiansas Cristiansas Buna numele meu este Cristian si as vrea daca se poate cineva sa ma indrume in problema urmatoare... Acuma 3 zile un baiat de 30 de ani a ajuns intr-o stare ... (vezi toată discuția)
Achizitie gazduire web in sua - impozit pe venitul nerezidentilor dannad001 dannad001 O firma din Romania are un Site web gazduit (hosted) pe un server din SUA ce apartine unei firme din SUA. Cum calculam Impozitul pe venitul Nerezidentului ... (vezi toată discuția)