avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urmarirea penala

As dori sa stiu care sunt pasii de la inceperea urmaririi penale si cam cat timp dureaza pana se ajunge in instanta . Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:18, 19 Martie 2012
Urmarirea penala, care are scopul adunarii probelor impotriva invinuitului/inculpatului, poate dura pana cand aceste probe vor fi considerate suficiente pentru a se constata daca cel urmarit penal trebuie trimis iin judecata.Nu exista un termen determinat, insa urmarirea penala culmineaza cu prezentarea materialului de urmarire penala, dupa care se intocmeste rechizitoriul , adica actul de sesizare a instantei si deci actul prin care inculpatul este trimis in judecata.
Despre ce proces este vorba?
Depinde si de numarul de inculpati,etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)
Furt, prejudiciu achitat. citaþie pentru prezentare material de up. Luciann Luciann Buna ziua!Am si eu o intrebare Am doi prieteni care au comis un furt acum 2 ani,au recuperat intreg prejudiciu iar bagubitul ne mai avand alte pretentii de la ... (vezi toată discuția)
Frauda fiscala - cercetare, prejudiciu acoperit Mariancas Mariancas Buna ziua , sunt cercetat in stare de libertate sub control judiciar din 21 noiembrie 2013 , pentru o frauda informatica cu prejudiciul de 5000 de euro, ... (vezi toată discuția)