avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restantierii din asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restantierii din asociatiile de proprietari

Va rog sa ma sfatuti cum sa procedez cu proprietarii apartamentelor din cadrul asociatiei care au restante la intretinere de peste 170 000.Fondul de rulment=300/ap .Legea imi permite sa aplic penalitati? cum se calculeaza? multumesc!
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 14:01, 19 Martie 2012
Fata de proprietarii care acumuleaza restante la plata cotelor lunare de intretinere-peste termenul de 90 de zile prevazut de art 50 din L nr 230/2007,asociatia de proprietari cu scopul recuperarii acestora "are dreptul sa actioneze in justitie pe orice proprietar"
Valoarea restantelor demonstreaza ca vechimea acestora este acumulata intr-o perioada mai mare de 90 de zile
Pentru penalitati aplicati prevederile art 49 din l nr 230/2007
Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta,afisata pe lista de plata
Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termneul stabilit pentru plata,fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat
instituiti privilegiu imobiliar,
da-ti o notificare de plata cu termene concrete,
actionati in judecata

Neaparat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Fratele meu este restant la intretinere 15 luni circa 800 euro si acum asociatia face demersuri de chemare in judecata. Mi-a trimis mie o instiintare/somatie ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii alexwnet alexwnet Buna seara, as dori sa stiu daca e obligatoriu sa platesc catre asociatia de proprietari fond de reparatii in valoare de 10 lei/luna/an de an/la nesfarsit, o ... (vezi toată discuția)