avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se poate intimpla ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se poate intimpla ?

Am lucrat intr-o agentie de pariuri si cu ceva timp in urma am luat cu imprumut bani de la niste camatari si nu am reusit sa-i restitui la timp,m-am folosit de o suma mare din seiful agentiei. Am vorbit cu directorul regional si mi-am luat angajamentul ca pana in data de 15 decembrie sa dau toata suma inapoi(4500 ron). Ce risc in cazul asta pe langa concediere? Chiar daca achit suma pana in 15 decembrie sau in cazul in care nu pot achita intreaga suma pana in data de 15 decembrie.
Va rog sa ma ajutati!
A mai fost o situatie similara cu a dvs.la sf.verii acestui an.Exista deja o reclamatie la Parchet pentru gestiune frauduloasa pentru persoana care isi insusise la fel ca dvs bani din casierie.Istetimea persoanei reclamate a fost sa cheme societatea de pariuri prin Directorul regional(din motive obiective nu-i dau numele)la mediere.In prima sedinta partile au ajuns la un rezultat reciproc avantajos in urma disccutiilor purtate in prezenta si cu ajutorul mediatorului.Rezultatul pentru persoana reclamata,aflata in situatie identica cu dvs,,in urma inaintarii actelor incheiate cu ocazia procedurii de mediere, la organul de cercetare penala de catre mediator a fost,N.U.P.Cautati pe Google.Birou de mediator si apelati la procedura medierii,nu ve-ti mai ajunge la Politie,Parchet,Instanta,
Ati vorbit deja cu directorul regional.
Este foarte bine sa platiti acei bani pana pe data de 15 decembrie. Asa evitati orice plangere penala.
Am vorbit cu directorul regional si de dat banii inapoi ai voi da problema este ca azi trebuia sa primesc un imprumut de la o institutie bancara si inca nu mi s-a aprobat,probabil se va aproba luni sau marti. Eu in angajamentul de plata am trecut data de astazi. Eu oricum il voi suna pe directorul regional si ai voi spune ca nu mi s-a acordat imprumutul(i-am spus de unde voi scoate cei 3000 de ron). Iar pana pe data de 15 decembrie voi achita si restul.

Problema este ca eu nu am luat banii ca asa mi-a cazut mie atunci... Am fost fortat de imprejurari in sensul ca in agentie eram singur si afisam oferta de pariuri timp in care au intrat 2 indivizi pe care nu-i cunosc(ai pot descre) si nu i-am vazut niciodata si m-au amenintat cu un cutit. Am depus o plangere la politie, de acest lucru se stie. Am deja de dat 4500 de lei pe care ma chinui sa-i scot,de unde sa mai scot inca 1000 de lei pt biroul de mediatori? Daca aveam bani plateam datoria si nu mai ajungeam sa-mi pierd locul de munca si nici in situatia asta jenanta...

In cazul in care nu reusesc sa achit intreaga suma pana la termenul care l-am promis cat de grav poate fi? Asta in cazul in care vorbesc cu directorul regional si nu este de accord cu o prelungire a temenului.

:offtopic: Editati mesajul anterior, nu scrieti 3 mesaje consecutive.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Acum depinde de incadrarea faptei. Daca este gestiune frauduloasa, aceasta este infractiune la plangerea prealabila.
Se poate retrage plangerea.
Dar nu pot sa-mi dau cu presupusul aici in legatura cu ceea ce vi se poate intampla.
Nu sunt date: aveti sau nu antecedente penale, achitati sau nu suma etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit pe numele meu Flaviasuciu Flaviasuciu Buna ziua, Am facut un împrumut de la Provident. Am achitat intreaga datorie. Dupa aprox un an imi vine oprire pe salariu si sunt sata in tribunal pt ca as ... (vezi toată discuția)
Onorariu mediator pentru conflict intre angajat si angajator oanaportar oanaportar Un salariat urmeaza sa incheie cu angajatorul un Acord de mediere din care sa rezulte ca este de acord sa i se retina din salariu, in fiecare luna, pe ... (vezi toată discuția)
Delapidare tionro tionro Am luat o suma de bani din banii agentiei unde am lucrat. De fapt am luat din banii altei firme care avea contract cu firma unde lucram,suma de 4500 ron pt ca ... (vezi toată discuția)