avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delapidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delapidare

Am luat o suma de bani din banii agentiei unde am lucrat. De fapt am luat din banii altei firme care avea contract cu firma unde lucram,suma de 4500 ron pt ca am avut niste bani de restituit unor camatari. Am vb cu directorul regional si am cazut de accord sa-i restitui banii. Nu am reusit sa restitiui decat suma de 1000 ron restul nu am avut de unde face rost,fara loc de munca nu pot lua imprumut,credit.
Mi-a spus ca a depus o plangere la politie....
Ce se poate intimpla in acest caz,sunt de accord sa restitui banii dar nu am de unde face rost de inca 3500 ron,iar loc de munca nu am inca,cartea de munca nu mi-au dat-o de la firma unde am lucrat,nu ma pot angaja si chiar daca as reusi sa ma angajez si sa fac un credit ar trebui sa am minim 3 luni la firma respectiva.
Va Rog sa ma ajutati
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valentin Rachiteanu , Avocat 18:46, 27 Martie 2009
Buna ziua.In functie de calitatea in care ati fost angajat si ati avut acces la acesti bani(gestionar etc) fapta se poate incadra la furt,abuz de incredere sau delapidare.Numai in cazul abuzului de incredere retragerea plangerii va exonereaza de raspundere.Achitarea prejudiciului in timpul cercetarilor poata constitui o circumstanta atenuanta ptr.dvs.
Sunt de aceeasi parere cu Adrian Voicam.
Am lucrat intr-o agentie de pariuri,in agentia de pariuri o alta firma a adus 2 jocuri electronice si o suma de bani,am semnat ca am primit suma de bani cand au fost aduse in agentie. Nu a fost nici un act aditional la CIM. Cartea de munca inca nu am primit-o si nu pot sa ma angajez sa pot plati lunar o suma pana la achitarea sumei prejudiciate. Nu am antecedente care ar fi cea mai grava sentinta care as putea-o primi in cazul unui proces penal?
Va multumesc pt timpul acordat
Tot nu spuneti care este functia pe care ati avut-o.
tionro a scris:

Am lucrat intr-o agentie de pariuri,in agentia de pariuri o alta firma a adus 2 jocuri electronice si o suma de bani,am semnat ca am primit suma de bani cand au fost aduse in agentie. Nu a fost nici un act aditional la CIM. Cartea de munca inca nu am primit-o si nu pot sa ma angajez sa pot plati lunar o suma pana la achitarea sumei prejudiciate. Nu am antecedente care ar fi cea mai grava sentinta care as putea-o primi in cazul unui proces penal?
Va multumesc pt timpul acordat

Cea mai grava pedeapsa pe care o puteti primi in cazul unui proces penal este privarea de libertate, adica inchisoarea.
Neeliberarea carnetului de munca la incetarea activitatii nu are nicio relevanta cu faptul ca aveti sau nu datorii catre fostul angajator. Acesta isi poate recupera prejudiciul creat cu ajutorul instantei de judecata.
De asemenea, dvs puteti introduce o actiune la Judecatoria a carei raza teritorială îşi are sediul unitatea care a luat măsura respectiva, în termen de 30 de zile de la data comunicării sau sa sesizati ITM-ul.

Alte discuții în legătură

Delapidare otto2007 otto2007 Buna ziua, am un angajat, a fost gestionar intr-o gestiune colectiva, a iesit lipsa, am facut plangere penala, s-a inceput urmarirea penala pt 2 persoane ( ... (vezi toată discuția)
Un angajat la ananghie moneymaker moneymaker Buna ziua, am o intrebare la care nu am gasit un raspuns. Cum te poate trage un angajator la raspundere daca el ca afacere are un lant de magazine iar la un ... (vezi toată discuția)
Patronul vrea sa ma dea in judecata pentru delapidare . ce pot sa fac? ContSters59282 ContSters59282 pana saptamana trecuta am lucrat , angajat , la un magazin de piese auto . patronul zice ca are un minus in stoc de 18000 RON. de cand lucrez la magazin mi , ... (vezi toată discuția)