avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare intarziata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare intarziata

Buna seara, va rog daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ce tine de salariu.

Lucrez la o firma din data de 27.10.08 si deabea astazi (20.11.08) am primit plata pe zilele lucrate in luna oct.
Tot astazi mi sa comunicat ca salariul pe luna noiembrie imi va fi acordat deabea in data de 02.01.2009.
Intrebarea mea este cat timp are angajatorul la dispozitie dupa incheierea lunii sa-mi acorde drepturile salariale.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:36, 29 Noiembrie 2008
tonila a scris:

Cu angajatorul mentionat mai sus am ajuns in instanta deoarece in urma sesizarii la ITM nu s-a intamplat nimic ...:(
Ce se intampla cu relatia de munca atata vreme cat suntem in instanta cu un conflict de munca??? Trebuie sa ma prezint la serviciu sau nu?

Sunteti obligat sa va prezentati la munca. In caz contrar puteti fi sanctionat pentru nerespectarea disciplinei muncii, respectiv absente nemotivate, iar in urma cercetarii disciplinare se poate ajunge chiar la sanctionarea cu desfacerea contractului de munca.
Daca angajatorul nu va primeste la munca, solicitati sa va dea in scris ca nu aveti voie sa va prezentati la munca in aceasta perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie pentru nesemnarea statelor de plata ContSters230435 ContSters230435 Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea probleme nerezolvata (de mine): conform Art. 168. — (1) Plata salariului se dovedește prin semnarea statelor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua vin si eu cu o intrebare daca se poate sa ma ajutati ... mustafa trk mustafa trk buna ziua vin si eu cu o intrebare daca se poate sa ma ajutati lucrez la o firma de 1 an de zile si luna aceasta nu miam primit salariu au trecut 8 zile ... (vezi toată discuția)
Intarzieri in plata salariului ghe_o ghe_o Am o intrebare in legatura cu ziua de plata a salariului.Trebuia sa i-au banii pe 25.07.2013 si nici azi 14.08.2013 nu am primit nimic.Intrebare mea este ce se ... (vezi toată discuția)