avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ordinul ANAF nr. 3384/2008
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ordinul ANAF nr. 3384/2008

Buna dimineata, poate ma puteti lamuri mai exact la ce tranzactii se refera ordinul. este vorba de toate tranzactiile imobiliare in urma carora vanzatorul a achitat impozit pe venit? dupa 1 ianuarie 2009 se mai achita impozitul pe suma rezultata din transferul dreptului de proprietate sau au aparut modificari?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 22 Noiembrie 2008
Prin Ordinul nr. 3384/2008, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a aprobat procedura de restituire a sumelor reprezentand impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, virate la bugetul de stat.
Conform Ordinului ANAF, restituirea impozitului pe venitul realizat din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, retinut de catre biroul notarial si virat la bugetul de stat, aferent unor tranzactii desfiintate ulterior achitarii impozitului, se face la cererea contribuabilului.
Potrivit procedurii, restituirea impozitului de catre organul fiscal competent se va face prin raportare la cotele de distribuire cuvenite bugetului de stat, stabilite de dispozitiile legale in vigoare la momentul retinerii acestuia de catre biroul notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe venit tranzactie imobiliara radulescudorincostin radulescudorincostin Buna seara. As dori lamuriri cu privire la plata impozitului la venitul obtinut dintr-o tranzactie imobiliara. Este obligatorie plata acestui impozit? Unde ... (vezi toată discuția)
Cine plateste impozitul la executarea silita? ady80 ady80 Buna ziua Am adjudecat o casa executata silit si la biroul de carte funciara mi s-a comunicat ca nu se poate face nimic pana nu aduc dovada platii impozitului ... (vezi toată discuția)
Declaratia 209 - va rog sa ma indrumati mom mom Anul trecut am dezbatut in instanta impreuna cu fratii mei succesiunea in urma decesului parintilor. Acum am primit acasa o instiintare de la Administratia ... (vezi toată discuția)