avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXE SUCCESIUNE(MOSTENIRE)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXE SUCCESIUNE(MOSTENIRE)

Buna ziua!
Trebuie sa declansez ,la un notariat,procedurile de succesiune(mostenire) pentru un apart. cu 2 camere,al mamei mele decedata de curand.
Care sunt elementele(componentele) taxelor de succesiune?Sunt anumite scutiri de taze?Ele se stabilesc procentual fata de valoarea apartamentului?Etc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:36, 21 Noiembrie 2008
Adresativa Notariului Public din zona de competenta a locului situarii apartamentului care face parte din masa succesorala. Acesta va va informa cu privire la toate taxele privind dezbaterea succesiunii cat si scutirile de care beneficiati in cazul in care dezbateti succesiunea in intervalul de 1 an de la data decesului mamei dvs
Va multumesc!
cocos44 a scris:

Buna ziua!
Trebuie sa declansez ,la un notariat,procedurile de succesiune(mostenire) pentru un apart. cu 2 camere,al mamei mele decedata de curand.
Care sunt elementele(componentele) taxelor de succesiune?Sunt anumite scutiri de taze?Ele se stabilesc procentual fata de valoarea apartamentului?Etc?
Multumesc!

Nu este obligatoriu din punct de vedere legal sa deschideti succesiunea la notariat.
Spre exemplu, in cazul in care va veti adresa unui avocat care sa va redacteze si sa va depuna cererea la instanta de judecata costurile ar fi mai reduse dacat in cazul in care va veti adresa unui notariat.
Prin instanta costurile pot fi reduse substantial.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dana_2na dana_2na buna ziua am o rugaminte in legatura cu aceasta problema, daca ma puteti ajuta: cam cat dureaza si cat costa aceasta succesiune? ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Cost succesiune Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Care este costul unei succesiuni (e o taxa fixa sau se calculeaza in functie de anumite criterii)? Multumesc. (vezi toată discuția)
Mostenire 2010 virgilmarian virgilmarian -Am urmatoarea situatie : acte -teren agricol extravilan : titlu de proprietate pe parinti ... (vezi toată discuția)