avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modalitatea aleasa de partaj la notar sau in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modalitatea aleasa de partaj la notar sau in instanta?

La notar se are in vedere un pret fix, stabilit de un expert evaluator, iar in instanta se are in vedere pretul de circulatie care de obicei este mai mare decat cel de la notar?

Eu voi primi o sulta dintr-un apartament ....care ar fi procedura mai avantajoasa financiar? instanta poate face evaluarea fara un expert evaluator?


Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:36, 19 Martie 2012
La notar mergeti cand exista intelegere pt o tranzactie in sensul dorit, fostul sa ramana cu casa si sa va despagubeasca cu o suma, nu notarul stabileste cat sa fie suma, ci dvs partile.
Doar taxa notariala o stabileste notarul dupa grila.
In instanta, platiti taxa de timbru de 3 % , iar daca nu exista intelegere, ap se va evalua de un expert pe care-l veti plati.

eate vorba de o succesiune dupa tatal recasatorit. Bineinteles ca se va incerca scaderea valorii sultei ce mi se cuvine. Vom avea nevoie de evaluator fie ca se va hotara imparteala la notar sau in instanta?
Daca veti dezbate succesiunea si veti imparti la notar, inseamna ca ati cazut de acord asupra unei sume.. si nu aveti nevoie de evaluator.. sa zicem ca veti apela la unul, degeaba evalueaza omul si cf cotei ati avea de primit o suma daca sotia tatalui nu vrea sa va dea suma asta. Daca sunteti de acord ambele parti, puteti apela la un epert daca chiar nu va pricepeti sa evaluati bunul.
Daca ajungeti la judecata, evaluarea se face de evaluator numit de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire marcsani marcsani Buna ziua,am o intrebare Sotul meu a mostenit o casa inpreuna cu sora sa, de la parinti lor.Anul mostenirii este 1998.In casa stam noi cu sotul si un ... (vezi toată discuția)
Bună seara. tatăl meu a decedat în 2011. succesiunea să făcut ... elena elisabeta 13 elena elisabeta 13 Bună seara. Tatăl meu a decedat în 2011. Succesiunea să făcut în 2013. Soția supraviețuitoare a decedat și ea anul acesta. După tatăl meu eram 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune la un imobil supraevaluat: cum se plătesc sultele precizate în sume fixe dacă nu se vinde la prețul stabilit? karrigan karrigan Buna seara, Urmeaza sa dezbat o succesiune pentru unul din parinti, la partaj ne prezentam: 1 sot in viata 1 fiu 1 fiica vitrega, din prima casatorie a ... (vezi toată discuția)