avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AU DREPTUL LEGAL SA MA CONCEDIEZE_?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AU DREPTUL LEGAL SA MA CONCEDIEZE_?

Am fost in concediu de maternitate pana pe 5 martie<am prins legea cu 2 ani>agentia unde lucram sa defintat in timpul concediului de maternitate .La 5 zile de la intoarcere am primit decizie de incetare a contractului de munca in 20 de zile .
Mai am vre/o sansa legala avand in vedere cele 6 luni care ar fi trebuit sa fie obligatori?
Cel mai recent răspuns: R1AMONA , utilizator 15:48, 19 Martie 2012
In cazul dvs nu este aplicabila prevederea cu interdictia concedierii pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.

Aceasta este valabila numai pentru persoanele ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 01.01.2011 , potrivit art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010.

Ceea ce era reglementat in fostul CCMN se referea numai la interdictia concedierii pentru necorespundere profesionala .... de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN.

CU ALTE CUVINTE NU POTI SA MAI FACI COPII DACA VREI SA AI LOC DE MUNCA....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Cic si perioada de reintegrare angajat001 angajat001 buna ziua, un caz social, parinte unic intretinator al unui minor, s-a reintors din concediul de crestere copil la expirarea celor 2 ani, a fost informat ca ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediat dupa ce revin din ccc? david10 david10 Buna ziua, Doresc sa va adresez o intrebare: pot fi concediat in momentul in care ma intorc la munca dupa revenirea din CIC? Va descriu un pic situatia: ... (vezi toată discuția)