avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Societatea la care am lucrat pana in septembrie 2009 nu mi-a operat in cartea de munca decizia de desfacere a contractului de munca desi mie mi-a comunicat-o atunci. Din luna august 2010 pana in august 2011 cand am plecat la demisie, am fost angajata cu contract de munca la o alta societate, insa acest din urma contract nu este operat in cartea de munca. Pot cere la ITM sa imi opereze in cartea de munca ambele contracte cata vreme detin ambele decizii de desfacere a CIM? Am nevoie de ceva documente de la firmele respective?
Cel mai recent răspuns: ovidana , utilizator 19:47, 20 Martie 2012
1. ITM va poate opera in carnetul de munca documentele intocmite pana la data de 31.12. 2010, inclusiv.

2. Dupa aceasta data nu se mai fac inregistrari in carnetele de munca (carnetele de munca au fost scoase din uz cu data de01.01.2011).
Da, puteti solicita ITM-ului sa va faca inregistrarile aferente .. insa pentru ultima perioada ITM-ul va face inscrierea pana la data de 01.01.2011 , data cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976 privind carnetul de munca .. in acest sens, pentru perioada 01.01.2011 -august 2011 trebuie sa solicitati in scris de la fostul angajator adev. de vechime.
ma poate afecta aceasta situatie? in sensul ca, nu am ramas in relatii ok cu fostul angajator, nu mi-a platit salariul pe ultimele luni si am plecat oarecum fortata de imprejurarile respective. acum sunt angajata la o alta societate de 2 luni insa postul se reduce si vor sa ma treaca in somaj. aici vreau sa stiu daca ma poate afecta in oarecare mod
ovidana a scris:

ma poate afecta aceasta situatie? in sensul ca, nu am ramas in relatii ok cu fostul angajator, nu mi-a platit salariul pe ultimele luni si am plecat oarecum fortata de imprejurarile respective. acum sunt angajata la o alta societate de 2 luni insa postul se reduce si vor sa ma treaca in somaj. aici vreau sa stiu daca ma poate afecta in oarecare mod

societatea este obligata sa va elibereze adeverinta respectiva + adeverinta cu stagiul de cotizare la somaj. Neeliberarea lor constituie contraventie. Puteti face plangere la ITM-ul local daca nu se conformeaza.
va multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime Viovas Viovas Buna ziua. un salariat plecat in cursul anului 2011 solicita o adeverin ta de vechime. Eu sunt obligat sa-i dau pt toata perioada lucrata la mine sau doar pt ... (vezi toată discuția)
Carte de munca irina_irina irina_irina Buna ziua! Din luna septembrie 2011 am demisionat de la locul de munca. Pana in acest moment nu am primit decizia de incetare, dar am semnat toate actele de ... (vezi toată discuția)
Inregistrari in cartea de munca dupa data de 01.01.2011 do_ri do_ri Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi referitoare la urmatorul caz: sunt angajata din octombrie 2010 pe o perioada determinata de 3 luni, adica acum ... (vezi toată discuția)