avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calificare angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calificare angajat

Buna ziua,

Imi spuneti si mie va rog frumos daca angajez pe postul de ajutor de bucatar trebuie sa aiba diploma in domeniu sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 23 Martie 2012
Nu trebuie sa aiba nicio diploma in domeniu ajutorul de bucatar ...
multumesc!
Ajutorul de bucatar este asimilat muncitorului necalificat,sunt suficiente studiile generale pt. ocupantul unui astfel de post.
Dar la ajutor de ospatar? Se cer studii medii, dar daca nu ma insel, cred ca exista si o diploma de calificare in acest sens.
Intr-adevar, codul COR pentru ajutorul de ospatar ar prevede studii medii ... insa am vazut ca la cursurile de calificare intr-o astfel de meserie se cer studii generale obligatorii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare fara calificare monikaalexe monikaalexe Buna ziua, vreau sa va intreb daca pot angaja o persoana in functia de ospatar/chelner (cod cor 513102) fara a avea calificare? (vezi toată discuția)
Calificare - functie Andrei Gica Andrei Gica O persoana cu scoala profesionala absolvita (electrician) poate ocupa functia de fierar betonist? In COR se cere pt aceasta functie studii medii, dar nu scrie ... (vezi toată discuția)
Muncitor calificat sau necalificat? morenamaria morenamaria daca poate cineva sa imi raspunda la intrebarea : este considerat muncitor calificat sau necalificat- din punct de vedere al salariului de incadrare, ajutorul ... (vezi toată discuția)