avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare fara calificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare fara calificare

Buna ziua, vreau sa va intreb daca pot angaja o persoana in functia de ospatar/chelner (cod cor 513102) fara a avea calificare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 28 Noiembrie 2012
parerea mea este ca nu ...
513102Ospatar (chelner)
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Fisa postului Ospatar (Chelner)

Nu se specifica daca studiile medii trebuie sa fie de specialiate.Ca urmare puteti angaja o persona pe aceasta pozitie si fara calificare in domeniu.
va multumesc
ela david a scris:

513102Ospatar (chelner)
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)
Fisa postului Ospatar (Chelner)

Nu se specifica daca studiile medii trebuie sa fie de specialiate.Ca urmare puteti angaja o persona pe aceasta pozitie si fara calificare in domeniu.

... vorbim despre pozitia COR la nivel muncitor calificat... deci, cel care este calificat in domeniul in care va lucra. ( studii medii + diploma de calificare ca Ospatar )

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi puteti da si baza legala care va sustine afirmatia? :)

Alte discuții în legătură

Calificarea personalului din structurile turistice ordin 65/2013 ant Herra_ Herra_ Avand in vedere ca la anexa 7 din ordinul nr.65/2013 emis de ANT se precizeaza ca personalul din receptie (din unitatile de cazare) trebuie sa fie calificat in ... (vezi toată discuția)
Asistent manager fara studii medii invatacel invatacel Buna ziua, Am un angajat in firma caruia vreau sa ii schimb functia, as vrea sa il incadrez ca asistent manager dar nu are bac-ul luat (are o scoala ... (vezi toată discuția)
Calificari necuprinse in codul calificarilor din romania gabiec gabiec Nu am gasit in COR calificarile urmatoare: [b]Tehnician in gastronomie Tehnician in turism Organizator de banqeting[/b] Anul acesta tocmai vor iesi cateva ... (vezi toată discuția)