avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare fara calificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare fara calificare

Buna ziua, vreau sa va intreb daca pot angaja o persoana in functia de ospatar/chelner (cod cor 513102) fara a avea calificare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 28 Noiembrie 2012
ok... va intreb altfel.. pentru ce oare se organizeaza cursuri de formare?
Conform Cadrului European al Calificărilor (EQF) exista 8 nivele de calificare (N1-N8). Oare de ce? Pentru ocuparea postului de Ospatar, conform COR, nivelul de calificare N5, deci, studii medii si o calificare in domeniu..
Daca observati, primul meu raspuns , a fost ca nu se poate angaja .... prin urmare, imi mentin acea parere ...cred ca este un vid legislativ , in acest sens .. parerea mea este ca in acest caz trebuie, asa cum ati spus si dvs, studii medii + curs de calificare .
@freeelis, aveti o formulare pe care o folositi destul de des in postarile dvs si anume: acolo unde legea nu face distinctie, nici noi nu trebuie sa facem(citez din memorie ) .
Nici in cazul e fata nu face.:) Ca sa citez din postarea dvs anterioara, este "un vid legislativ".

@zinaida, argumentele dvs sunt logice si de bun simt.:)Numai ca nu puteti sa le sustineti cu un articol dintr-o lege.
Ca urmare, eu imi permit sa afirm ca atata timp cat nu-i nimic fff bine conturat, se poate angaja un ospatar si fara calificare.:)
Aveti dreptate , insa nu cred ca am scris ca este legal . ci doar ca parerea mea este .. in rest ..no comment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificarea personalului din structurile turistice ordin 65/2013 ant Herra_ Herra_ Avand in vedere ca la anexa 7 din ordinul nr.65/2013 emis de ANT se precizeaza ca personalul din receptie (din unitatile de cazare) trebuie sa fie calificat in ... (vezi toată discuția)
Asistent manager fara studii medii invatacel invatacel Buna ziua, Am un angajat in firma caruia vreau sa ii schimb functia, as vrea sa il incadrez ca asistent manager dar nu are bac-ul luat (are o scoala ... (vezi toată discuția)
Calificari necuprinse in codul calificarilor din romania gabiec gabiec Nu am gasit in COR calificarile urmatoare: [b]Tehnician in gastronomie Tehnician in turism Organizator de banqeting[/b] Anul acesta tocmai vor iesi cateva ... (vezi toată discuția)