avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea din concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea din concediul de maternitate

Buna ziua!
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. La sfarsitul lunii aprilie, voi termina concediul de crestere a copilului si ma voi intoarce la locul de munca. Situatia firmei in care am lucrat pana la intrarea in concediu este insa ciudata. Am ramas singura angajata, firma nu este declarata in faliment sau reorganizare juridica, dar nici nu a desfasurat vreo activitate de cand eu am intrat in concediu si colegii mei au fost dati afara. Mentionez ca acestia au lucrat pe pfa, in timp ce eu am contract de munca pe perioada nedeterminata. In aceasta situatie, as vrea sa stiu daca angajatorul ma poate da afara la intoarcerea din concediu sau beneficiez de o perioada de "gratie" - stiam ca se discuta ca cel putin 6 luni de la intoarcerea "mamei" din concediul de crestere a copilului, aceasta sa nu poata fi data afara? As vrea sa stiu daca pot miza pe aceste 6 luni sau firma ma poate forta sa imi dau demisia.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul prompt,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 19 Martie 2012
Nu mizati deloc pe ceea ce stiti ... acea prevedere este valabila numai pentru persoanele care se reintorc din CCC si au intrat in CCC sub incidenta OUG nr.111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate cic - al doilea copil cfsflorin cfsflorin Buna ziua, In mica firma cu specific agricol in care activez, a fost angajata o persoana, iar dupa exact 12 luni, am fost informati ca este gravida si ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterecopil/conventie civila paleolog paleolog Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil, daca ma angajez cu conventie civila, pierd indemnizatia de crestere copil? La fostul meu loc de munca postul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 1 an sau 2? anita14 anita14 Sunt in concediu de crestere a copilului,nascut in data de 17 aprilie 2012,am optat pentru concediu de 2 ani,si acum as vrea sa va intreb daca este adevarat ca ... (vezi toată discuția)