avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Instiintare de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Instiintare de plata

Buna seara,

Fiti amabili,

AM primit in cutia postala o instiintare de plata pentru o factura de telefonie restanta(aparent) din 2008, dar nu de la firma direct ci de la o firma de recuperari . din cate stiu eu(si este posibil sa gresesc), in timp de 3 ani se prescrie orice datorie , mai putin cele catre stat care se prescriu in 5 ani. As dori sa stiu daca sunt obligata sa achit ceea ce solicita aceasta firma care a intrat in posesia datelor mele personale fara acordul meu.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 21:46, 19 Martie 2012
Din pctul meu de vedere trb sa verificati si sa le cereti sa va dovedeasca cesiunea datoriei in scris.

In al doilea rand, da, este prescrisa
Cu stima.

Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii , altele decat cele catre stat canto canto buna ziua, -va rog sa imi spuneti in cat timp se prescriu datoriile restante ale srl-urilor catre \"societatea de radio-difuziune\"(taxa abonamente radio-tv) ... (vezi toată discuția)
Notificare plata restante marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am facut un abonament la telefonie mobila in 2001 () si nu am achitat ultimile 2 facturi (aproximativ 70RON = 700000lei ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii cer bani de la un decedat bucurescu bucurescu buna ziua, acum 6 ani mama mea a decedat. La o luna dupa deces am sunat la compania telefonica ROMTELECOM si am cerut anularea acestui post telefonic lucru ... (vezi toată discuția)