Preavizul este o înștiințare prin care i se anunță anticipat unui salariat desfacerea contractului de muncă la expirarea unui termen anumit.... Perioada de preaviz este reglementata de codul muncii in articolele 75 si 81.
1) puteam sa raman in continuare la acea companie daca nu eram de acord cu preavizul,daca nu semnam hartiile pe care mi le dadeau sa semnez si daca atacam preavizul?
2) as putea sa ma intorc din nou la locul meu de munca din acea companie? ,ptr ca inca functioneaza,si dupa plecarea mea au mai facut angajari si inca mai fac.
3) Ce greseli am facut si ce pot sa rezolv acum?
1. puteati ramane in conditiile in care se revoca decizia de concediere sau obtineati in instanta anularea acesteia.
2. va puteti reangaja la fostul angajator, in conditiile in care acesta este de acord si se semneaza un nou c.i.m.
3. o greseala ar fi ca nu ati atacat in instanta decizia de concediere in conditiile in care ati fi considerat ca aceasta este nelegala ... o astfel de decizie se poate ataca atat pentru neindeplinirea conditiilor de fond si de forma referitoare la emiterea acesteia.