avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj imediat sau preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj imediat sau preaviz?

La firma la care sunt angajat se va face concedieri. Trebuie sa mi se spuna ca sunt concediat cu data de.. ( un nr de zile,de exemplu saptamana viitoare luni) sau trebuie sa imi dea un preaviz de 30-45 zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 23 Martie 2012
eu nu cred ca sunt multe mijloace de informatii in ziua de azi,ci mai degraba sunt mai multe legi,articole,nr....etc,ca si intr-un contract acele articole sunt asa de grele de inteles incat omul se plictiseste sau nu intelege prea ok dupa ce citeste cateva articole!
Legislatia era numeroasa si in acea perioada .. insa exista un principiu de drept potrivit caruia nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii (nemo ignorare legem censetur).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a cim fara preaviz oprea_rodica68 oprea_rodica68 la incetarea cim nu mi s-a dat sa semnez formularul de preaviz,poate fi anulata decizia in acest caz?ce obbligatii are fostul angajator daca instanta decide ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut inseamna contestatie la executare? ContSters83715 ContSters83715 am pierdut un litigiu de munca la recurs, la fond am castigat, am fost reintegrat, mi s-au platit salarii. Cand am pierdut... mi s-a pus in vedere de pe o zi ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere ContSters83715 ContSters83715 Daca am contestat decizia de concediere mult dupa cele 30 de zile, prin PRECIZARE, dar procesul era deja pornit inca de la preaviz.....am pierdut sau nu? (vezi toată discuția)