avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj imediat sau preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj imediat sau preaviz?

La firma la care sunt angajat se va face concedieri. Trebuie sa mi se spuna ca sunt concediat cu data de.. ( un nr de zile,de exemplu saptamana viitoare luni) sau trebuie sa imi dea un preaviz de 30-45 zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 23 Martie 2012
Acea decizie de concediere nu se mai poate ataca in instanta ... daca promovati un astfel de litigiu, actiunea va fi respinsa ca fiind tardiv depusa sau prescrisa.
ACTIUNEA VA FI RESPINSA CA FIIND TARDIVA DEPUSA SAU PRESCRISA.

Ce sa inteleg de aici? Daca eu caut prin hartiile mele ( nu mai stiu unde am aceea decizie) si o gasesc in care escte clar ca a fost o decizie,cum poate sa fie prescrisa? Va las sa-mi explicati ce ati vrut sa ziceti prin TARDIVA DEPUSA SAU RESPINSA.
Multumesc

Legea prevede un anumit termen in care se poate contesta o decizie de concediere ....dupa acest termen , orice actiune va fi respinsa .. prerscriptia dreptului la actiune reprezinta mijlocul de stingere a dreptului la actiune in sens material prin neexercitarea acelui drept in intervalul de timp prevazut de lege.
#-o#-o#-o

Daca stiam ce si cum stau lucrurile cu preavizul si decizia........X-(
Pacat ca nu aveam atunci net si nu stiam de forum avocat net.

ATENTIE LA NEATENTIE!
#-o
Cu o mica completare , si astazi cu toate ca exista mai multe mijloace de informare tot mai facem anumite greseli ...:(

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a cim fara preaviz oprea_rodica68 oprea_rodica68 la incetarea cim nu mi s-a dat sa semnez formularul de preaviz,poate fi anulata decizia in acest caz?ce obbligatii are fostul angajator daca instanta decide ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut inseamna contestatie la executare? ContSters83715 ContSters83715 am pierdut un litigiu de munca la recurs, la fond am castigat, am fost reintegrat, mi s-au platit salarii. Cand am pierdut... mi s-a pus in vedere de pe o zi ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere ContSters83715 ContSters83715 Daca am contestat decizia de concediere mult dupa cele 30 de zile, prin PRECIZARE, dar procesul era deja pornit inca de la preaviz.....am pierdut sau nu? (vezi toată discuția)