avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PRIMAR TRIMIS IN JUDECATA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PRIMAR TRIMIS IN JUDECATA

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, am o mare dilema: Daca un primar in functie este trimis in judecata acesta poate sa si exercite functia? Si inca o intrebare: mai poate sa si depuna candidatura pentru un alt mandat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 02:29, 20 Martie 2012
Da, isi poate exercita functia in continuare. Suspendarea intervine doar in situatiile in care este arestat preventiv sau impotriva lui a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pana atunci, ca orice cetatean, beneficiaza de prezumptia de nevinovatie. Similar la candidatura, ii este interzis sa candideze doar dupa ce primeste o hot. jud, de condamnare (chiar fara executare) definitiva si irevocabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sofer condamnat pentru ucidere din culpa mai poate candida la functia de primar? costelone costelone S-a intamplat un accident auto pe trecerea de pietoni care s-a soldat cu decesul victimei. Procesul este pe rol. Soferul in cauza mai poate candida la functia ... (vezi toată discuția)
Candidatura primarie Dragos1900 Dragos1900 Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie si as vrea sa ma ajutati cu niste clarificari: Daca un primar a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu ... (vezi toată discuția)
Computare arestare preventiva lazurcamarinica lazurcamarinica sotul meu a primit o condamnare definitiva ptr art.215 de 4 ani in octombrie 2010 ,in care sunt cuprinse si 2 pedepse cu suspendare ptr fapte concurente. A ... (vezi toată discuția)