avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Candidatura primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Candidatura primarie

Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie si as vrea sa ma ajutati cu niste clarificari: Daca un primar a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de Conflict de interese (la acea vreme nu era declarat neconstitutional), isi mai poate exercita in continuare functia? Respectiv isi mai poate depune candidatura pentru un nou mandat?
Cel mai recent răspuns: Dragos1900 , utilizator 00:37, 12 Februarie 2016
Daca a fost condamnat definitiv, si-a pierdut mandatul la data cand hotararea a devenit definitiva (chiar daca este privativ de libertate, intrucat pedeapsa cu inchisoarea a fost pronuntata de instanta, s-a suspendat doar executarea ei).
Nu mai poate candida doar daca prin sentinta de condamnare i s-a interzis dreptul de a fi ales intr-o functie de demnitate publica.
Pai in prima instanta a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare si interzicerea drepturilor de a ocupa o functie publica, dar la recurs a ramas doar cu cele 6 luni de inchisoare cu suspendare, hotarare definitiva. Deci sa inteleg ca asta nu ii va afecta in vreun fel candidatura?
Atunci poate sa candideze linistit pe data de 5 iunie.
Bine, va multumesc frumos pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract munca primar anonim99 anonim99 Buna ziua, Functionarul public, respectiv primarul unei localitati, este INCULPAT pentru FALS INTELECTUAL. Dosarul este pe rolul unei Judecatorii. ... (vezi toată discuția)
Primar - condamnat la inchisoare cu suspendare - drepturi silviu001 silviu001 Buna seara, revin si eu cu un subiect (discutat pe forum) dar la care nu imi sunt in clar anumite lucruri. Problema: Un prima dintr-o comuna a patriei a ... (vezi toată discuția)
Primar trimis in judecata ninel777 ninel777 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, am o mare dilema: Daca un primar in functie este trimis in judecata acesta poate sa si exercite functia? Si inca o intrebare: ... (vezi toată discuția)