avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pastrarea numelui dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pastrarea numelui dupa divort

buna seara

pe 7.03.2012 am avut procesul de divort , divortul a fost inaintat de catre fosta mea sotie , in intampinarea care eu am facut-o am precizat clar ca nu doresc ca ea sa pastreze numele purtat in timpul casatoriei si ca doresc sa revina la numele purtat anterior casatoriei potrivit art.383 - (3) din noul cod civil , acest lucru l-am cerut si cand ne-am prezentat in fata judecatoarei

Ea a cerut in instanta sa poata sa isi pastreze numele avut in timpul casatoriei pentru a avea acelasi nume cu copilul nostru in varsata de 4 ani

astazi 19.03.2012 am primit comunicarea divortului iar in comunicare instanta a decis ca fosta mea sotie sa isi patreze numele purtat in timpul casatoriei

eu in continuare nu doresc ca ea sa pastreze numele , ce pot sa fac ? in cazul in care voi face recurs , ce sansa am de a schimba decizia ?

va multumesc si astept un raspuns cat mai repede posibil

{nu mai puteti aduce completari mesajului dupa ce vi s-a raspuns, multumesc]
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Personal am avut un asemenea caz...cu siguranta la recurs veti castiga.Daca doriti neaparat ca fosta sotie sa nu va poarte numele, instanta va accepta solicitarea dvs.
Dupa comunicarea sentintei, aceasta va fi cu apel in 30 de zile de la comunicare.
Formulati apel cu acest capat de cerere privind schimbarea numelui, si invederati instantei ca nu se necesita pastrarea acestuia, daca fosta nu este persoana publica sau foarte cunoscuta sub vechiul nume, si ca numele si-l poate schimba eventual printr-o noua casatorie, iar copilul de asemenea poate schimba numele daca doreste pe cale administrativa.
deranjeaza cu ceva daca pastreaza in continuare numele de casatorie?
si mama mea e divortata,si judecatoria a zis sa treaca la numele dinainte de casatorie,dar si l-a pastrat tot de dragul nostru al copiilor si sa nu mai umble dupa alte acte (C.I.,schimbat permis conducere,etc)
IMI CER SCUZE , fosta mea sotie lucreaza in presa , este jurnalist iar in instanta a invocat si acest motiv , va multumesc

@ Tarzan, nu stiu daca esti casatorit , dar sincer atunci cat sotia pleaca cu altul , nu cred ca ti-ai mai dori ca acea persoana sa poarte numele tau , am facut destule compromisuri dar acesta din urma nu vreau sa il fac . multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Da sunt casatorit,si scuze daca v-am ranit. Nu a fost cu intentie rea. Deci sotia dvs a divortat de dvs ca sa plece cu altul !? Pai atunci daca pleaca cu altul,cu siguranta se va marita cu el si va purta numele lui.
Eu am sugerat sa o lasati sa va poarte numele in continuare ptr a nu mai cheltui bani si timp ptr schimbarea actelor ca C.I. permis conducere,pasaport,etc
Imi pare rau ptr ce vi s-a intamplat
Sper sa va incredinteze instanta copilul dvs spre ingrijire,dar cum sotia e jurnalista........ceva relatii si putere poate sa aiba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort maricut maricut la divort am fost de acord sa pastreze numele meu cum pot sa fac sa anulez acest acord (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui de familie dupa divort elisah elisah La divortul prin notaiat sotul a fost de acord cu pastrarea numelui de famile de catre sotie. Mai este posibil sa se revina asupra acestei ... (vezi toată discuția)
Lipsa nume in sentinta de divort Doina55 Doina55 Am divortat acum 22 de ani,in cererea de divort am cerut 1) desfacerea casatoriei si 2) revenirea la numele purtat anterior casatoriei.Dupa 22 de ani mi sa ... (vezi toată discuția)