avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

va rog sa ma ajutati! in 23.10.2011 copilul meu a implinit 2 ani; acum sunt insarcinata de 6 saptamani;dupa ce copilul a inplinit 2 ani am lichidat de la locul de munca deoarece nu mai aveam posibilitate sa mai fac naveta eu locuind la 60 de km de oras; nu mi-au aprobat somaj deoarece cartea de munca avea nu stiu ce cod si mi-au spus ca nu se poate ; acum am inceput sa merg la medici iar eu apar ca si asigurata la locul de munca ; Puteti sa-mi spuneti va rog cum as putea sa rezolv situatia mea si dca sunt sanse sa imi pot plati eu CAS-ul si daca pot sa beneficiez de indemnizatia pt copil ?;(data nasterii este la sfarsitul lunii octombrie
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:24, 20 Martie 2012
1. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata contributiilor la snatate nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Asadar spuneti ce statut aveti in fiecare luna din perioada oct.2011-oct.2012 si va spun daca puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului karin_petnehazy karin_petnehazy Buna ziua! Am avut un contract de munca pe termen limitat pana la 15 februarie. Imediat dupa aceasta data am ramas insarcinata. Urmez sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului ContSters201848 ContSters201848 Sunt insarcinata,in a 3-a luna,si pana la nastere,voi avea doar 10 luni si jumatate,continuitate in cartea de munca,adica am fost angajata din 1 dec.anul ... (vezi toată discuția)