avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un primar judecat intr-un dosar ca fiind colaborator ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un primar judecat intr-un dosar ca fiind colaborator al securitatii mai poate candida?

In cazul respectiv acea persoana mai poate candida pentru functia de primar ?
Mentionez ca procesul nu a fost inca incheat.
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 19:32, 24 Martie 2012
Cand va fi sanctionat pe motiv de fost colaborator al securitatii, in functie de sanctiunea aplicata va putea candida sau nu, - pentru simplu fapt al unei posibile sanctiuni penale, fara nicio legatura ca a fost colaborator, turnator, sau alte asemenea. In toate acestea conteaza vinovatia daca ea exista, precum si pericolul social al faptei daca acesta exista. In alta ordine de idei se pune problema : persoana are cazier sau nu are ? Mai mult de atat sanctiunea nu va fi aplicata pentru calitatea de colaborator ci pentru eventuale fapte savarsite.....evident daca persoana le-a comis...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara petricap petricap lucrez la o multinationala, intr-un post de conducere, si ma confrunt cu urmatoarea problema: in luna iulie mi s-au intocmit actele pentru prima cercetare ... (vezi toată discuția)
Cercetare abuziva ? Stadva Stadva Am o intrebare legata de cercetare administrativa a unei fapte din octombrie 2009 . Citind Codul Muncii am descoperit la art 268 ca nu se poate aplica ... (vezi toată discuția)
Colaborator al securitatii matekevin matekevin Am o intrebare. Daca cineva a fost constatat colaborator al securitatii, poate sa fie presedinte sau administrator al unei asociatii sau or ce fel de ... (vezi toată discuția)