avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament cu 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament cu 2 proprietari

Buna ziua.
As dori sa stiu daca pot cumpara un apartament impreuna cu fratele meu(fiind amandoi casatoriti la randul nostru).Succesiunea unui apartament o dezbatem maine la notar si eu va trebui sa nu renunt la cota care mi se cuvine dupa care vrem sa vindem acel apartament si apoi sa cumparam altul.As dori sa mai stiu ce pot face ca dupa vanzarea primului apartament, sa am garantia ca atunci cand vrea sa cumpere altul eu sa fiu coproprietar?Va trebui sa-i cer dupa vanzare 1/2 din bani pentru a fi sigura ca nu face acest pas singur, sau acest lucru se poate stipula in actul de vanzare?
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 14:03, 20 Martie 2012
Nu inteleg de ce vreti sa renuntati la cota dv. din masa succesorala. Puteti vinde si cumpara impreuna fara problema.
Puteti face un contract de imprumut pe suma de bani ce vi s-ar cuveni din vanzarea apartamentului mostenit.
Eu am spus ca NU doresc sa renunt la cota mea din masa succesorala.chitucarmen a scris:

Nu inteleg de ce vreti sa renuntati la cota dv. din masa succesorala. Puteti vinde si cumpara impreuna fara problema.
Puteti face un contract de imprumut pe suma de bani ce vi s-ar cuveni din vanzarea apartamentului mostenit.

Ce reprezinta un contract de imprumut pe suma de bani care mi s-ar cuveni?
Am mentionat contractul de imprumut in ipoteza in care dv. renuntati la mostenire. Reluand intrebarea dv. inteleg ca doriti sa fiti sigura ca fratele dv. o sa cumpere un nou apartament in coproprietate cu dv. Insa nu exista un temei legal prin care sa-l obligati in acest sens.
Partea dv. din vanzarea imobilului mostenit poate fi virata in contul dv personal.

Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
Carmen Chitu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie proprietate aflata in litigiu Alina Cretu Alina Cretu O doamna in vartsa de 75 ani a avut 2 fii,ambii decedati.Unul dinte ei nu a fost cassaatorit si nu a avut copii,doamna locuind de dinainte de deces in ... (vezi toată discuția)
Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte Elyana5 Elyana5 Buna seara. Am mostenit patru frati un apartament si vreau sa vand cota mea parte unuia dintre frati. Problema e ca nu am facut partajul bunurilor care se afla ... (vezi toată discuția)