avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită proces verbal adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

proces verbal adjudecare

dupa adjudecare dar pana la depunerea pretului de catre adjudecatar, debitorul mai poate plati creanta?:(
care-i textul care-i interzice?
Cel mai recent răspuns: ContSters244210 , utilizator 15:26, 1 Aprilie 2012
da, asa am gandit si eu..creanta e de o suta de mii plus cheltuieli, iar cu ceea ce am platit plus pretul la care s-a adjudecat si inca nu a fost depus totalizeaza 101 mii E..
totusi executarea continua ..mobiliar..desi i-am informat ca-i acoperita creanta..si, desi pretul nu a fost depus ina ..si creanta nedistribuita..continuarea executarii face, creanta in ceea ce priveste llichiditatea pt continuare abuziva, cu atat mai mult ca exista o cautiune si temei pt existenta unui debitor in plu pt adjudecare in minus
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
ContSters244210, utilizator
MilicaDamian a scris:

multumesc..
insa eu intreb daca executorul poate continua execuatrea pe alte bunuri pana la depunerea pretului de catre adjudecatar..Desigur, continuare in contul aceleasi creante in baza careia a fost adjudecat..
in spezta mea executorul continua executarea..mobiliara..cum ca nu stie daca adjudecatarul depune ori ba pretul
am facut contestatie insa am termen in iunie iar pe suspendarea de urgenta pe 403 alin final mi-a cerut cautiune 10 000 de ururo..am facut si ajutor public judiciar pt scutire/reducere insa mi-a fost respinsa ca inadmisbila scutirea si suspendarea de urgenta la fel cum ca nu am depus cautiune

am atasat si aceasta poveste:D[ link extern ]


Sa o luam de la...sfarsit, cu punct, virgula, cratima, etc. mai putin pct de suspans :) :
- Daca citeai si ce a scris Sonia, nu mai cereai ajutor public judiciar ptr. plata cautiunii. De fapt, autorul opiniei la care face trimitere linkul tau s-a inspirat dintr-o HJ pronuntata tot de Sonia.
- In privinta continuarii executarii, am raspuns mai sus.
- In privinta platii sumei de catre debitor dupa incheierea actului de adjudecare, cum am mai spus, consider ca in aceasta faza nu sunt aplicabile prev.art, 523 cu 428 cpc intrucat legiuitorul, in textele de lege aratate, vorbeste despre desfiintarea unor masuri de executare (deci acte de executare ) iar actul de adjudecare nu este act sau "masura" de executare ci act juridic translativ de proprietate, anularea lui putandu-se realiza doar pe calea unei actiuni separate (de drept comun) si nu in cadrul unei CE.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
dna Avocat scrie undeva ca s-a emis actul de adjudecare? De ce tot va referiti la el? Daca s-ar fi emis, ar fi fost incasat deja pretul de adjudecare, nu este cazul.
Oricum, actul de adjudecare este act de executare, fara doar si poate. Executorul judecatoresc nu emite decat acte de executare. faptul ca e translativ de proprietate, nu ii schimba caracterul de act de executare. dvs revolutionati materia executarii silite cu aceste idei total avangardiste. :)
La fel face si dna jude Cosonschi cu acele "intelepte" hotarari prin care admite acordarea ajutorului judiciar pentru plata cautiunii.
Si protejarea drepturilor creditorului prejudiciat prin intarzierea executarii cum se face? si ce facem cu diferenta dintre suma necesara cautiunii si suma maxima ce poate fi acordata drept ajutor public judiciar?
Cautiunea reprezinta o garanţie impusă de lege şi dispusă de instanţa de judecată în favoarea creditorului.
Prin obligarea debitorului la plata cautiunii este protejat un drept al creditorului, In situatia in care debitorul isi exercita in mod abuziv dreptul de a contesta executarea silita.

creditorul, prejudiciat de catre debitor prin suspendarea executarii silite, are dreptul de a obtine de la acesta repararea prejudiciului . Cum si-l repara daca nu se plateste cautiune?

motivarea dnei Cosonschi precum ca s-ar incalca dreptul la liber acces la justitie este cel putin curioasa. Debitorul are contestatia la executare deschisa, are apoi intoarcerea executarii, in caz ca executarea este desfiintata? unde e incalcat dreptul la liberul acces la justitie?
Cososchi, domnule..necunoscut. Cososchi.

Nu voi discuta in contradictoriu cu dvs. in privinta naturii juridice a actului de adjudecare deoarece va puteti informa si singur din doctrina si practica judiciara.
Oricum, nici timpul nu-mi permite sa o fac chiar daca mi-ar face placere sa discut/dezbat cu dvs diverse aspecte juridice legate de ..dreptul material, al procedurii, etc..

Corect, autorul topicului nu face precizari in privinta emiterii actului de adjudecare.
Totusi..pentru emiterea actului de adjudecare nu este obligatorie plata integrala a pretului.

Da, sunt o curajoasa, imi place sa "revolutionez materia executarii silite". O sa ma pedepsiti pentru asta? Este retorica intrebare. Nu-mi raspundeti!:)
Toate cele bune!
Cu respect,

Nu vreau sa se inteleaga ca spun mai mult decat o parere personala.

Ma gandesc ca ideea dumneavoastra porneste de aici : [ link extern ]

Eu am incredere mai mare in proceduristi consacrati cum ar fi Ciobanu sau Boroi, pentru ei actul de adjudecare este un veritabil act de procedura.

Adevarul e undeva la mijloc, este un act mixt :), asta ca sa nu se supere nimeni. Din ce jurisprudenta am vazut, opiniile sunt impartite, se resping ca inadmisibile actiunile in constatare, se admit contestatii la executare sau se admit actiuni in constatarea nulitatii actului de adjudecare.
Parerea mea e ca o actiune in constatarea nulitatii, atata vreme cat am deschisa calea contestatiei la executare, e cam inadmisibila.

Ok, aveti dreptate ca pretul poate fi platit si in rate,

Toate cele bune,
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Urgent! Irina S. Irina S. Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)
Plata creantei dupa vanzarea la licitatie a imobilului Bobonex Bobonex Vreau sa intreb si eu daca este posibil ca dupa vanzarea la licitatie a unui imobil(in cadrul executarii silite imobiliare), insa pana la emiterea actului de ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)