avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

cum este legea in romania?
daca divortez de sotie ,ce se intimpla cu averea?
se imparte in mod egal totul ? sau ce am facut eu inainte ramine pt mine..... si dupa ce ma-m casatorit si ce am facut impreuna se imparte dupa divort....

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 16:11, 20 Martie 2012
Bunurile comune sunt cele dobandite in timpul casatoriei si se impart intre cei doi soti, insa se are in vedere contributia fiecaruia la dobandirea fiecarui bun.
Bunurile proprii sunt cele dobandite inainte de casatorie si nu intra in masa partajabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei ContSters98379 ContSters98379 Doi soti au dreptul la jumatate din avere in cazul unui divort? Sau doar dupa 5 ani sotia/sotul are dreptul la jumatate din avere. Si daca de exemplu in ... (vezi toată discuția)
Partaj fara divort dienuta dienuta O situatie mai dificila, in care se afla niste cunostinte. - Sotia, casnica, un fiu dintr-o casatorie anterioara ( crescut de actualul sot, care i-a cumparat ... (vezi toată discuția)