avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am dreptul la acordarea unui nou termen de judecata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am dreptul la acordarea unui nou termen de judecata?

Buna ziua.Am dreptul sa cer o amanare ptr proces,am tocmai la suprem,nu am avocat daia doresc sa aman.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:37, 20 Martie 2012
da, aveti dreptul la o singura cerere de aminare ptr lipsa aparare. daca a trecut un termen destul de indelungat de la primirea citatiei este posibil sa fiti refuzata si sa va numeasca un avocat din oficiu chiar in sedinta de judecata, daca se gaseste vreunul prin sala :)
cind ati primit citatia?
Nu mia venit inca citatia,astept sa vina si cum vine trebuie sa fac imediat cerere????

Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
acuezii, utilizator
daca nu ati primit citatie (verificati ca nu cumva sa fi fost afisata sau sa o fi primit un alt membru al familiei / vecin) atunci procesul se va amina oricum ptr lipsa de procedura.

cea mai sigura cale este sa mergeti la proces si sa cereti termen ptr lipsa de aparare.
Este recomandabil sa depuneti cererea de amanare cu cca 1 saptamana mai inainte de termen, sau chiar cu 3-4 zile mai inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima infatisare nicole852107 nicole852107 buna ziua,imi puteti spune va rog ce se intampla la prima infatisare intr-un proces,ce se discuta si mai ales ce se intampla daca nu sunt prezente toate ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)
Firma de cosmetice razvan22 razvan22 buna ziua.am o intrebare eu am fost dat in judecata de catre o firma de cosmetice si am primul termen pe 17 martie vroiam sa va intreb daca pot amana ... (vezi toată discuția)