avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Partaj dupa succesiune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Partaj dupa succesiune

In urma succesiunii sotia si cumnatul au dobandit:
1 Teren faneata fara cadastru.
2 teren padure fara cadastru.
3 Apartament cu cadastru.
4 imobil cu teren in comuna.... cu cadastru.
INTREBARE: Ca sa faca partajul sau iesirea din indiviziune trebuie cadastru obligatoriu si pentru terenurile din EXTRAVILAN??????
Daca partajul se face la notar, da. In situatia in care se face la judecatorie, nu.(dar va costa expertiza topo si tot acolo ajungeti ca si costuri)
In caz de proces fara expertiza nu se poate finaliza procesul.
Si la notar este la fel insa daca nu va intelegeti ajungeti sigur la instanta si nu mai are sens sa pierdeti prea mult timpul la notar, adica sa treceti pe la notar doar pentru ceea ce va este necesar la instanta.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu este nevoie de proces, pentru ca partile s-au inteles dar notarita ne-a comunicat ca trebuie cadastru ca de la 01 10 2011 s-a schimbat legea . Dar nu prea am incredere in ce ne-a comunicat pentru ca am auzit pela primarie ca pentru extravilan nu ar trebuii cadastru.

Ma gandesc ca as putea face un partaj partial pentru apartament si casa iar padurea si terenul de faneata sa le lase tot asa in indiviziune.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Adriantot, moderator
Puteti face si un partaj partial. Insa notarita are dreptate va trebuie cadastru .
froniecristian a scris:

Ma gandesc ca as putea face un partaj partial pentru apartament si casa iar padurea si terenul de faneata sa le lase tot asa in indiviziune.


Da, este o varianta daca nu exista probleme si nu vrea nimeni sa vanda ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune zallyna zallyna Am cumparat un teren impreuna cu cineva in cota indiviza de 1/2 fiecare, cu contract la notar. Ce va trebui sa fac pentru a putea vinde partea mea, tinand ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza? nicole852107 nicole852107 buna ziua,am citit tot felul de articole in vederea iesirii din indiviziune pe terenuri extravilane fanaturi.ma intrereseaza sa stiu cum se procedeaza si care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! locuim într-un imobil cu patru apartamente. terenul ... gabi_d66 gabi_d66 Bună ziua! Locuim într-un imobil cu patru apartamente. Terenul imobilului este comun, cu cotă parte pentru fiecare proprietar, de foarte mulți ani. Având ... (vezi toată discuția)