avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cabinet avocat- angajare jurist?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cabinet avocat- angajare jurist?

Poate un cabinet individualde avocatura sa angajeze un jurist?
Cel mai recent răspuns: Ionel Popa , Mediator 22:08, 2 Ianuarie 2013
ratiunea prevederii in cauza este aceea de a preveni practicarea avocaturii clandestine cu aparenta de legalitate (in cadrul unei forme de exercitare a profesiei). Este exact ipoteza vizata de dvs.: angajarea ca femeie de servici a unei persoane cu studii juridice care este lesne de presupus ca nu va doar cu mopul.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
uzit, utilizator
ADEVARAT M13D. CORECTA INTERPRETAREA. CABINETUL DE AVOCAT POATE ANGAJA PE POST DE CONSILIER JURIDIC UN JURIST PE BAZA DE CONTRACT DE MUNCA, AVAND FISA POSTULUI ANEXA LIMITATA LA ATRIBUTIUNILE CARE NU AFECTEAZA ACTIVITATEA AVOCATULUI SAU PROFESIA DE AVOCAT. DUPA ANGAJARE ELIBEREAZA O ADEVERINTA DE SALARIAT SPECIFICA PENTRU A SE PREZENTA LA COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI IN VEDEREA INSCRIERII . cABINETUL PLATESTE UN SALARIU CONFORM CONTRACTULUI DE MUNCA ACHITA OBLIGATIUNILE FISCALE AFERENTE SALARIATULUI ANGAJA PE POST DE CONSILIER JURIDIC. DAR......????? OARE VA FI PRIMIT SA SE INSCRIE LA COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI ??
CARE ESTE PAREREA DVS. ...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ? CABINET AVOCAT \ CABINET AVOCAT \ Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ? Dea semenea ... (vezi toată discuția)
Cabinet avocat_posibilitate de a angaja cu cim un consilier juridic mailpn88 mailpn88 Buna ziua.Are dreptul un avocat ( cabinet de avocat_un singur avocat) sa angajeze cu contract individual de munca un consilier juridic? Exista vreun impediment ... (vezi toată discuția)
Ce angajari poate face un avocat pe cabinet individual? Ionel Popa Ionel Popa cabinetul individual de avocat poate angaja un proaspat absolvent de drept ? cum si in ce calitate ? absolventul de drept nu a dat examen de intrare in ... (vezi toată discuția)