avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de construire e necesar pentru dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de construire e necesar pentru dezbaterea succesiunii?

Buna dimineata, va rog din suflet sa ne ajutati si pe noi intr-o problema.
Tatal nostru a murit in anul 2009 si acum nu gasim contractul de construire din anul 1970 eliberat de OCLPP, restul actelor le avem, nu putem face succesiunea. Ne puteti spune unde este arhiva de unde sa scoatem o copie ?
Va multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: DANCIUSORINA , utilizator 12:13, 21 Martie 2012
In primul rand notarul poate dezbate mostenirea chiar daca nu exista autorizatie de constructie a unei locuinte in baza certificatului fiscal de la primarie si 2 martori, intrucat certificatul de mostenitor nu este act de proprietate. daca notarul nu vrea adresati-va altuia care stie profesie mai bine. In ce priveste autorizatiile de construire de obicei in acea vreme nu prea se eliberau ci erau date doar niste amenzi da,r daca chiar a existat, acestea nu sunt de obicei pastrate la arhivele nationale. Arhivele Nationale sunt pe Bdul Vacaresti (Big Berceni) acolo se pastreaza doar inscrisuri autentice si borderourile privind populatia si terenurile, dar incercati poate il au.
Va multumesc frumos
Aseara am fost la mama si o vecina care s-a mutat cu ei tot in 1970, fiind bloc nou, mi-a aratat contractul de construire, cel care noua ne lipseste, pe langa succesiunea care o facem , fratelui meu i-a expirat buletinul si este in spatiu la mama si politia îi cere contractul.
O să incercam pe Bdul.Văcăreşti, va doresc o zi bună

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! parintii mei au decedat,tatal in 2009 si mama in ... roxana1968 roxana1968 Buna ziua ! Parintii mei au decedat,tatal in 2009 si mama in 2021,iar pentru a face succesiunile dupa ei avem nevoie de actul de proprietate al casei (emis in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pierdut anca78 anca78 Buna ziua! Parintii mei au pierdut titlul de proprietate al apartamentului. Au in prezent procesul verbal de predare-primire si planul ... (vezi toată discuția)
Cadastru in lipsa unui act din certificatul de mostenitor maraV maraV Pot face cadastru in lipsa unui act care este specificat in Certificatul meu de Mostenitor dupa defuncta mama? Este vorba de un Proces Verbal efectuat de ... (vezi toată discuția)