avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

loc de veci

Buna ziua ! Cum se poate rezolva urmatoarea situatie si de unde sa incep :un loc de veci cu 2 cripte si 2 concesionari,Ghe.+So.(ambii decedati).O cripta i-a revenit sotie lui Ghe.prin act de mostenire.Mai ramane o cripta ,a So. care ar avea 3 mostenitori :Ghe.(de mai sus, decedat),Ion (decedat),Ian.in viata, dar care nu este interesat dorind sa mi-l cedeze mie.Cum se poate,daca se poate sa trec acel loc (cripta )pe numele meu ,eu fiind stranepot al lui So.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: belcris14 , utilizator 11:50, 21 Martie 2012
Solutionarea problemei cu care va confruntati este conditionata in principal de clauzele continute in contractul de concesiune a locului de veci.
Sunt situatii in care autoritatea permite instrainarea locurilor de veci intre rude prin acte autentificate-donatie, si situatii in care nu este permisa instrainarea si transferului dreptului de concesiune loc de veci
Analizati drepturile si obligatiile prevazute pe verso contractului sau daca nu aveti posibilitatea studierii acestuia ,adresati-va direct administratiei cimitirului
"Concesiunile locurilor de veci sunt facute cu titlu precar si nu intra in categoria unei proprietati ordinare,fiind in afara de comert si neputand fi transmise prin acte cu titlu oneros.
Ele vor putea fi transmise prin acte intre vii cu titlu gratuit catre sotul ,sotia, ascendentii sau descendentii concesionerului, preccum si catre fratii sau surorile acestuia si copiilor lor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde un loc de veci roxana2008 roxana2008 Sânt in fază avansată cu dezbaterea succesiunii după soțul meu .Am pus deja in vânzare un loc de veci care este pe numele soțului. Am deja o ofertă, ... (vezi toată discuția)
Vanzare cavou cimitir bellu brindushap brindushap Buna ziua. Mama mea a mostenit o jumatate dintr-un cavou cu 3 cripte in cadrul cimitirului Bellu din Bucuresti. Nelocuind in Bucuresti ar dori sa vanda partea ... (vezi toată discuția)
Concesiune deacata deacata Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot prelungi un act de concesiune pe un loc de veci, care a fost concesionat pe 25 de ani, mentionez ca persoana care a ... (vezi toată discuția)