avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Preluare asociatie(ONG)
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Preluare asociatie(ONG)

Buna ziua,

Doresc sa preiau o asociatie alaturi de alti 2 parteneri.
Prima problema intampinata a fost faptul ca unul din actualii membrii era plecat in Cipru si aveam nevoie de procura-aceasta problema a fost rezolvata la Ambasada Romaniei din Cipru.
Saptamana viitoare am dori sa ne intalnim cu totii sa semnam actele.
Din cate am inteles eu actele sunt:
1.Hotararea Aga
2.Procesul Verbal
3.Contractul de comodat/inchiriere-pentru schimbarea sediului
4.Cazierele fiscale ale noilor membrii

Intrebarea mea este urmatoarea: avand in vedere ca este o preluarea a asocietiei(cesiune), toate modificarile(intrarea de noi membrii, iesirea celor actuali, ocuparea noilor functii de catre noii membrii, schimbarea sediului, modificarea statului) se vor face intr-o singura hotarare AGA?

Apoi am inteles ca actele trebuiesc legalizate la notar/avocat cu prezenta tuturor partilor. Actele ce trebuiesc legalizate sunt : hotararea AGA si procesul verbal sau si altceva?

Va multumesc anticipat,
Maria Tutu
Buna ziua,

Revin cu niste nelamuriri. Trecand pe la judecatoria sectorului unde trebuie sa depun actele am vazut 2 afise referitoare la modificarea actelor.

Primul era : Acte necesare in vederea inregistrarilor intervenite in actele constitutive ale asociatiilor
Aici am inteles totul cu exceptia punctului 4 unde mentioneaza ca in cazul schimbarii sediului este nevoie legalizarea hotararii consiliului director).
Eu am stipulat aceasta schimbare de sediu in procesul verbal al adunarii extraordinare. Sper ca nu este vreun impediment acest lucru.

Al doi-lea afis se intitula: Acte necesare in vederea inregistrarii modificarilor intervenite in statututele si/sau componentei organelor de conducere(asociatii patronale).
Prima intrebare este daca asociatia pe care imi doresc sa o preiau este patronala?
Aici este stipulat de asemena:
1.cerere de inscriere a modificarilor-este cererea de adeziune a noilor membrii?
2. proces verbal al sedintei statutare a organului abilitat sa hotarasca modificarea statutului si/sau a componentei organelor de conducere(semnate pentru conformitate pe ficare pagina de catre imputernicitul special desemnat de organul de conducere). Imputernicitul special desemant de organul de conducere este presedintele asociatiei? sau altcineva??

Intrebarea mea este daca imi trebuiesc si aceste acte sau pot pur si simplu sa fac totul intr-un singur proces verbal?
Dumneavoastra ati inclus modificarea sediului in procesul verbal care va fi legalizat oricum. Deci nu e nicio problema.
Nu e asociatie patronala. Dar hartiile ce vi se cer sunt cam aceleasi. Cererea de care vorbiti o faceti acolo pe loc, de mana. Va ajuta ei s-o compuneti.
Dumneavoastra faceti totul in proces verbal.
Va multumesc mult pentru raspuns. Insa acel "semnate pentru conformitate pe fiecare pagina de catre imputernicitul special desemnat de organul de conducere", cine este. Nu stiu daca trebuiesc semnate de avocat sau de presedintele organizatiei.


Buna ziua,

In cazul in care statutul si actul constitutiv sunt modificate, este necesara legalizarea lor la un avocat.
In documentele prezentate la Judecatoria Sectorului 1, unde voi depunde dosarul, nu mentioneaza acest lucru, insa este stipulat faptul ca in cazul modificarilor la nivelul statutul sau organelor de conducere, statutul si actul constitutiv modificat trebuiesc sa fie in 2 exemplare semnate de persoana imputernicita, insa nu spune 2 exemplare atestate de avocat.
Buna ziua,

Mai vin cu o intrebare referitor la timbrul judiciar si taxa judiciara pe care le-ati mentionat in primul raspuns. Unde trebuiesc platite ele. La orice posta sau la posta apartinand sectorului unde voi depune actele. Sau se platesc separat in la doua locuri?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere membrii fondatori; cine semneaza modificarea statutului cameliac cameliac Doresc sa modific statutul unei asociatii pe care o preiau de la un prieten. Asociatia a avut in 2000- 20 de membrii fondatori. Intre timp 17 dintre acestia ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Atestarea hotararii cd de schimbare a sediului oana_cat oana_cat Am urmatoarea situatie. Un ONG format din 4 membri fondatori, dintre care 2 sunt in CD, vrea sa isi schimbe sediul. Pentru aceasta, CD-ul va face o hotarare, ... (vezi toată discuția)