avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PLATA PENTRU NEFOLOSIRE IMOBIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PLATA PENTRU NEFOLOSIRE IMOBIL

Va expun pe scurt situatia:
- fostul sot paraseste domiciliul conjugal
-eu intentez actiune de divort
-copilul minor ramane in intretinerea mea
- se termina divortul (hotarare def si irev)
-acum suntem in partaj pt imobilul detinut in coproprietate
Acum el vrea sa aiba acces in imobilul pe care l-a parasit. . Eu nu sunt de acord. Acum el vrea sa solicite in instanta sa-l despagubesc cu o suma de bani pentru lipsa de folosinta? In ce conditii este posibil acest lucru?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: voinea75 , utilizator 12:39, 5 Aprilie 2012
Da, asa este. Si el este coproprietar. A parasit, domiciliul de buna voie(a primit o suma considerabila de la mine pt plata chiriei in alta parte). La momentul acela a semnat o hartie, in care declara ca paraseste, domiciliul, e de acord cu schimbarea yalelor de acces si e de acord sa nu mai intre in imobil pana la terminarea partajului. Dar acum (ramanand fara finante) vrea sa "stoarca" bani si se foloseste de faptul ca nu poate folosi imobilul unde este coproprietar.
În această situaţie, însăşi logica derulării faptelor arată că nu poate cere despăgubiri. A uitat că a semnat nişte hărtii prin care renunţă de BUNÃ VOIE la folosinţa locuinţei ! Are el alte hârtii care dovedesc contrariul ?
Nu, nu are nici o alta hartie care sa dovedeasca contrariul.
Nu, nu are alte hartii care dovedesc contrariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma in a putea sa-mi fac o idee - cerere de despagubire pentru lipsa de folosinta a unui teren ContSters341448 ContSters341448 Din experienta dumneavoastra , cam la ce suma m-asi putea referi in cererea de despagubire pentru lipsa de folosinta a unui teren de 2112 mp , intravilan in ... (vezi toată discuția)
Ce este prejudiciul indirect? ContSters20980 ContSters20980 Notiunea de prejudiciu indirect, desi din ce in ce mai folosita in contextul limitarii raspunderii contractuale, mi se pare o mare nebuloasa. Mai precis, n-am ... (vezi toată discuția)
"calomnie" - proces civil - fapta delictuala dumitru2000 dumitru2000 daca se formuleaza o actiune civila pe raspundere delictuala ptr. niste afirmatii calomnioase (dar victima nu doreste sa mearga pe penal) se admite si pe civil ... (vezi toată discuția)