avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hidroizolatie acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hidroizolatie acoperis

Este vorba despre hidroizolatia acoperisului casei liftului . Din cate stiu asta intra la bunuri comune ale imobilului . Problema este ca asociatia sustine ca nu poate face aceasta hidroizolatie din cauza datoriilor unor locatari la asociatie .
Solutia propusa de asociatie este ca cei de la ultimul etaj sa execute lucrarea din fonduri proprii.
Ce se poate face pentru a obliga asociatia sa stranga fondurile necesare lucrarii si de a demara reparatia?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:57, 3 Iunie 2012
Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor de investitii pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar are o pondere egala cu cota-parte din proprietatea comuna;

Daca in Adunarea Generala s-a votat ca sa fie reparata hidroizolatia de pe acoperisul liftului atunci toti vor trebui sa plateasca conform partii indivize din asociatie .

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Practica demonstreaza ca hidroizolatiile partiale nu asigura eficienta
Pe de alta parte pentru lucrari partiale de hidroizolatie nu se acorda garantie
Terasa este parte comuna pentru a carei intretinere si reparatie responsabila este asociatia de proprietari
Reprezentantii asociatiei de proprietari au obligatia sa analizeze situatia si in interesul general al proprietarilor detin obligatia sa desfasoare acte si actiuni prin care sa asigure buna functionare a partilor comune constructii si instalatii din condominiu
@mia_bv
atentie mare!
la noi, tot asa... nu am izolat si s-a ars motorul liftului (a plouat pe el)! 1800 lei, apoi nu a mai comentat nimeni!
hotarati intr-o sedinta de comitet acest lucru si executati lucrarea, nu intrebati pe baba X si mosu Y, bagati cheltuielile in lista de plata (esalonat eventual, 2 - 3 rate) si ati incheiat problema.
Insa solicitati oferte de la firme autorizate! nu umblati cu carpaci caci ve-ti avea necazuri! la noi am executat un acoperis nou cu strucrura din lemn si tabla cutata dreapta (aveti nevoie de aprobare de la primarie)
succes!
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
valitinu, utilizator
As dori sa stiu, estimativ, cam cat costa inlocuirea hidroizolatiei la acoperisul de la casa liftului . M-ar interesa sa stiu care e costul pe metru patrat de hidroizolatie, costul manoperei, care e cel mai bun tip de material hidroizolant, ce unelte/utilzaje sunt necesare pt a realiza respectiva hidroizolatie si de unde se pot procura materialele respective.
Multumesc.
Cel mai bun lucru si mai sigur ca informatie este sa cautati oferte pe internet, contactati firmele si ele va vor face oferte concrete, incluzand diferite materiale de calitati si preturi diferite.
Cu cat sunt mai multe oferte, cu atat puteti face o comparatie mai buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii ale locatarilor care locuiesc la bloc MariaBadica MariaBadica Dores sa fac o izolatie la acoperisul apartamentului situat la etajul 4. Unul dintre locatari care locuieste la etajul 2 nu doreste sa participe cu cota parte ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc Gavrila13 Gavrila13 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un model de cerere/sesizare catre presedintele asociatiei sa se repare acoperisul blocului asa cum prevede legea. Nu a fost ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa/acoperis bloc germi germi Buna ziua . Locuiesc la ultimul etaj si de cca3 ani apa a inceput sa se infiltreze prin tavan si sa se prelinga pe pereti . Am facut mai multe sesizari ... (vezi toată discuția)