avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat pentru ca am circulat pe DN fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat pentru ca am circulat pe DN fara rovinieta

Am circulat pe dn-1 fara rovinieta, prin luna august 2011. Am fost prins si s-a intocmit proces verbal de constatare a contraventiei (PVCC). Specific ca de peste 4 ani eu locuiesc la alta adresa, in acelasi oras, dar nu am schimbat adresa de pe certificatul de inmatriculare al masinii. Un reprezentant al CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania) a dus plicul cu procesul verbal la adresa veche, la bloc, unde a introdus-o intr-o cutie postala, la intamplare. La intrare in bloc este afisat un tabel cu locatarii din acel bloc, tabel pe care eu nu mai figurez de mult si nici cutie postala cu numele meu nu exista. Zilele acestea m-am intalnit cu un fost vecin de bloc, pe 20 martie 2012, care mi-a inmanat unul din plicuri (ar fi fost mai multe), restul s-au pierdut. Plicul este AR (deci cu confirmare de primire) si poarta mai multe stampile: TotalPost-10.02.2012, TotalPost-20.feb. 2012 si TotalPost-01.mar. 2012. De asemeni este atasat prin capsare un proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a PVCC semnat de imputernicitul CNADNR si un martor (care este de fapt colegul de serviciu al imputernicitului) prin care se specifica ca au fost aplicate dispozitiile art. 27 din OG nr.2/2001.
Intrebare: pentru ca scrisoarea a ajuns foarte tarziu la mine (una, ca se pare ca doua s-au pierdut - din spusele fostilor vecini de bloc) ce trebuieste sa fac sa beneficiez de clauza de a plati lumatate din amenda daca achit in cel mult 48 de ore de la data comunicarii procesului verbal.
Va multumesc cu stima.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:51, 21 Martie 2012
OG nr 195/2002 Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni
următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
2. conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu a preschimbat permisul de conducere naţional românesc la schimbarea domiciliului sau reşedinţei, în termenul prevăzut de lege;

Nu se face nimeni vinovat pentru ca dvs ati incalcat dispozitia legala si in termenl legal nu ati operat in documentele dvs schimbarea domiciliului
Termenul de 48 de ore a operat de la momentul intocmirii procesului verbal de contraventie
comunicat in prezenta martorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)
Viciu comunicare proces verbal de contraventie chans chans Am primit un \"Proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei\" insotit de o amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Plata pe jumatate amenda pe pod cernavoda madalin981 madalin981 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, daca stie cineva, o amenda primita pentru neplata unei treceri a podului de la Cernavoda se poate plati la jumatate in ... (vezi toată discuția)