avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cu cetateanca filipineza
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cu cetateanca filipineza

O cetateanca filipineza angajata ca bona la o familie din Romania doreste sa se casatoreasca cu un cetatean roman. La primaria de domiciliu al viitorului sot pe langa toate actele prezentate i s-a cerut si permisul de sedere in Romania. Permisul se afla in posesia angajatorului care refuza sa il dea angajatei, amenintand-o ca daca doreste sa se casatoreasca el va intreprinde demersulurile ca ea sa fie expulzata.Viza de pe pasaport exte expirata ea locuind si muncind in Romania in baza permisului de sedere. Ce poate face aceasta persoana in afara faptului de parasi Romania? Este legal ca angajatorul sa refuze predarea permisului de sedere?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:32, 24 Martie 2012
Pentru a se casatorii este obligata sa prezinte un act de identitate. Poate sa se adreseze autoritatilor filipineze din Romania si sa solicite eliberarea unui nou pasaport intrucat cel actual este expirat. Nu este legal ca angajatorul sa-i retina permisul de sedere. Actele trebuie sa stea la titular nicidecum la angajator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
Justitiarul71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu o filipineza Petru0786 Petru0786 Buna ziua, locuiesc de 4 ani in Londra si as dori sa ma casatoresc in Romania cu o filipineza care locuieste in Filipine. Este posibil dupa casatorie ca ea sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)
Cetatean sarb, permis de sedere in romania DusanDule DusanDule Buna seara ! Sunt cetatean sarb si vreau sa obtin permis de sedere in Romania(sunt casatorit cu o cetateanca romanca ) am toate actele necesare pentru a ... (vezi toată discuția)