avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contract de comodat cu societate intrata in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contract de comodat cu societate intrata in insolventa

Un caz cu raspuns urgent. Multumesc anticipat

Am un contract de comodat pentru un teren incheiat cu o societate intrata in faliment de 1 an. In baza contractului societatea a construit un spatiu pe teren. In contract se prevede ca terenul este dat spre folosinta societatii comerciale in scopul desfasurarii activitatii de alimentatie publica, pe durata existentei constructiei, de catre societatea comodatara.
In plus societatea a incgiriat ulterior spatiul comercial fara a avea acceptul meu si fara a fi prevazuta in contractul de comodat aceasta posibilitate.

Ce pot face acum daca societatea a intrat in faliment? Cum pot reintra in posesia terenului? Pot cere rezilierea? Se transmite dreptul de folosinta la un eventual proprietar al spatiului dupa lichidarea societaii?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:38, 23 Noiembrie 2008
Depinde de clauzele contractuale din contractul de comodat, insa din ceea ce ati relatat, puteti cere rezilierea contractului ( societatea nemaiavand obiect de activitate) si predarea terenului.Eventual solicitati si ridicarea constructiei .Aflati cine a fost numit lichidator si luati legatura cu acesta.Poate fi chiar mai simplu decat credeti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cu societate intrata in insolventa niky99 niky99 Un caz cu raspuns urgent. Multumesc anticipat Am un contract de comodat pentru un teren incheiat cu o societate intrata in faliment de 1 an. In baza ... (vezi toată discuția)
Accesiune constructie - contract de comodat niky99 niky99 Buna ziua Am facut un contract de comodat pentru terenul meu cu o societate, in contractul de comodat specificandu-se cadurata este " pentru toata durata ... (vezi toată discuția)
Rezilere contract cu societate comerciala DAVID44 DAVID44 Buna seara, am intrebare pentru cei care ma pot ajuta intr-o anumita situatie. Cum pot rezilia un contract de comodat incheiat intre mine ca, comodant si o ... (vezi toată discuția)