avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzare catre un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzare catre un minor

Buna ziua,


As vrea sa stiu daca bunicii pot face act de vanzare-cumparare pe o parte din terenul lor pentru nepotul lor, care este minor ( 7ani) , cu parintele ca si reprezentant legal.
Datele problemei: ambii parinti ai minorului sunt in viata, nu sunt divortati, insa sunt datori la banci si in executare silita.
Trebuie implicata autoritatea tutelara?
Poate fi executata proprietatea minorului pentru datoriile parintilor?

Imi puteti spune ce alte implicatii pot fi?

Multumesc




Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:50, 21 Martie 2012
Nu poate fi executat minorul pentru datoriile parintilor.
Chiar ar fi indicat sa se procedeze asa daca parintii au datorii la banci.
Se anunta autoritatea tutelara.
Mergeti sa vorbiti si cu notarul care va face vanzarea.
Fiind un act de dispozitie pentru minor instanta de tutela va da o incheiere in care numeste parintele ca reprezentant legal al minorului si va sta in actul de vanzare cumparare, daca minorul are peste 14 ani el va fi asistat de parinte, reprezentantul legal, avand capacitate restransa de exercitiu, daca minorul este sub 14 ani va semna doar parintele, reprezentantul legal al minorului, desemnat de instanta de tutela. instanta de tutela este cea de al domiciliul minorului, adica al parintilor/parintelui. Minorul nu poate fi obligat la plata daoriilor parintilor sai si nu poate garanta cu patrimoniul sau nicio datorie/obligatie a altei persoane. Actele de dispozitie, cum este vanzarea cumpararea, se fac in interesul minorului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil pe numele nepotilor kicsim2006 kicsim2006 buna ziua mama doreste sa cumpere un imobil pe numele nepotiilor este posibil? ce fel de acte are nevoie? (vezi toată discuția)
Acte donatie catre un minor 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca bunicul poate efectua acte de donatie (imobil) nepotului sau, in varsta de 14 ani, doar cu incuviintarea unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)