avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament cu probleme

In data de 27.12.2010 o doamna din Israel intocmeste in prezenta unui avocat si 2 martori un testament.In doua puncte din acel testament fac parte si eu ca si beneficiar(mostenitor).Doamna s-a prapadit pe 11.09. 2011.In prima faza avocatul spune ca testamentul orginal nu il mai are ci doar o copie.Dupa putin scandal a gasit originalul.Din testament fac parte si alte persoane :
-tutorele
-copii tutorelui
-o doamna (prietena a raposatei)
-femeia care a a avut grija de raposata(fiind bolnava)
-eu
-avocatul care trebuie sa puna in aplicare testamentul(avand o suma de bani).
Acuma vrea sa va rog daca stiti in cat timp se pune in aplicare testamentul.?Precizez ca stiu ca raposata a lasat 2 imobile la vanzare iar banii de pe aceste 2 imobile fiind impartit in cota parte hotarata de raposata.Stiu ca este o acuzatie grava la ce scriu eu acuma,dar sustin ca avocatul impreuna cu tutorele vor sa ramana ei cu tot si sa ne excluda pe noi pri nus ce tertipuri avocatesti nestiind legea de acolo.Sa ma urc in avion si sa ma duc sa fac plangere la procuror acolo?Ma gandesc ca se poate..nu?Exista termen maxim ca sa pot face plangere sau ?I-am cerut copie de pe testament pt m-am interesat ca am voie si de atunci nu imi mai raspunde la telefon.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristiano73 , utilizator 20:14, 21 Martie 2012
testamentul a intrat in vigoare la data decesului si are aplicare de la data decesului sau cea prevazuta in testament nu exista o perioada cand sa fie pus in aplicare, mostenirea este deja impartita prin testament. ideal ar fi sa va angajati un avocat acolo, intrati in posesia imobilui si o copie a testamentului. dvs in baza testamentului aveti drept de proprietate asupra imobilelor in cota care v-a fost lasata. ei probabil vor sa ceara anularea testamentului pe motive de discernamant sau posibil sa vanda imobilele fara sa va spuna suma reala.
Va multumesc pt.raspuns.Sper sa rezolv sa nu arunc banii in vant cumparand avocat,talmaci deplasari etc.Daca reusesc dau o bere:rolleyes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament olive olive buna ziua revin cu o veche problema sa o iau de la inceput. Tatal meu este divortat de mama de 6 ani. In acest timp dansul a locuit in concubinaj cu o alta ... (vezi toată discuția)
Persoana juridica si succesiunea asociatilor in cazul unor copii minori sinnerclub sinnerclub Doamnelor, domnilor avocati, juristi, va propun un caz interesant. Un S.R.L. cu asociat unic are un patrimoniu important (financiar, mobiliar si imobiliar). ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil despagubit prin sulta Ely S Ely S Concubinul meu are un copil major din casatorie, sotia decedata ( pe care l-a despagubit prin sulta la vanzarea bunurilor sale mobile si imobile). Doresc sa ma ... (vezi toată discuția)